KALARUOKAKURSSILLA TAMMIKUUSSA 2017

URPO TOLONEN OPASTI KALAN KÄSITTELYÄ JA VALMISTUSTA.
VALMIIT KALARUOAT, KASTIKE JA SALAATTI.
LOPUKSI HERKUTELTIIN.

Paneroitu ahven, hauki tai kuhafile
1  dl korppujauhoja
1 dl punaleima emmentaljuustoa, raaste
1 kananmuna
1 tl sitruunapippuria
sitruunamehua

Fileroi kalat ruodottomiksi ja nahattomiksi.
Kuivaa fileet ja kostuta kananmunassa ja leivitä korppujauho, punaleima emmental raaste, sitruunanpippuri – seoksessa.
Paista pannulla voilla tai voimariinilla kauniin ruskeiksi, purista päälle sitruunamehua.

Kermaviilikastike kalalle
1 prk kermaviiliä (2 dl)
½ sipulia pienenä silppuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl aromisuolaa
1 tl kuivattua tilliä

Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään ja sinulla on mainio kastike paistetulle kalalle.

Smetanahauki
noin 1 kg hauki
1 tl sitruunapippuria
1 prk smetanaa
1 rkl sitruunamehua

Fileroi hauki nahattomaksi ja ruodottomaksi.
Ruskista kalan pinta pannulla voissa tai voimariinissa. Älä paista kalaa kypsäksi.
Ripottele kalan pinnalle sitruunapippuria ennen kuin laitat smetanan. Laita kala avoimeen uunivuokaan ja laita päälle smetana johon voi lisätä freesattua purjoa. Kypsän kalan päälle voit puristaa sitruunamehua.
Paistoaika noin 45 minuuttia 175 asteessa, kalan koosta riippuen.
Smetana muodostaa maukkaan kastikkeen kalalle.

Salaatti
1 iso sipuli
2 tomaattia
2 pientä appelsiinia

Kuori appelsiinit ja sipuli. Huuhdo tomaatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tee sama appelsiineille ja sipuleille. Lada kerroksittain salaattiastiaan ja samalla lisää mausteeksi sitruunapippuria ja sitruunamehua. Laita jääkaappiin maustumaan ja vetäytymään. Käy kaikille paistetuille kaloille.

Jaa sivu