TAPAHTUMIA 2018

Kivimaalauskurssi        

Rannankylän Marttojen jäsenille. Opettajana Seija.

Tiistaina 22.5.2017 klo 16 – 21 Huom! muuttunut päivä

Paikka: Opinportti, luokka 11 

Ilmoittauminen: Mirja puh. 0400 655401.

Seijalta saa tarvittaessa ostaa värejä ja pensseleitä.

Väreistä: Kun maalattu kivi poltetaan kotiuunissa, niin se kestää hyvin ulkona vuosia. Deka Color Lack Acryl (170°) värit ovat hyviä. Värejä voi myös ostaa askartelukaupoista mm. Askartelukulmasta Kuopiosta.

Kerää sopivia kiviä. Huomioi, että kivet ovat sellaisia että ne mahtuu polttamaan maalaamisen jälkeen kotona sähköuunissasi. Pese kivet hyvin pesuaineella ja anna niiden kuivua ennen kurssipäivää.

Puutarharetki                 

Tiistaina 12.6.

Lähtö linja-autoasemalta klo 7.00, paluu noin klo 20.00.

Retkikohteita: Vaajakoskella perennapiha ja Pandan tehtaanmyymälä. Viherlandia, jossa on omakustanteinen ruokailumahdollisuus. Saarijärvellä Kärjen puutarha. Karstulassa Ahosen Taimisto. Kyyjärvellä Onnelan tilan piha.

Hinta Rannankylän Marttojen jäsenille 30 euroa ja ei-jäsenille 40 euroa. Hinta sisältää matkan, esittelymaksut ja iltapäiväkahvit. Auto ajaa mennen tullen Keiteleen kautta.

Tervetuloa!

Ilmoittautuminen:

Seija puh. 0400 204043, Eeva puh. 045 1319551.

Käyntikohteiden nettilinkkejä:
Kärjen puutarhahttp://www.karjenpuutarha.fi/
Onnelan tilan pihahttps://www.ksml.fi/keski-suomi/Kyyj%C3%A4rvel%C3%A4inen-pihapiiri-valittiin-Suomen-parhaaksi/719607
Ahosen Taimiston tuotteet voi ostaa paikanpäällä. Niitä voi tilata myös etukäteen heidän nettikaupan kautta. Toimitustavan kohdalla valitaan ”nouto taimistolta” ja maksutavan kohdallakin voi valita ”maksu noudettaessa”. Lisätietoja kohtaan voi kirjoittaa esim. ”Rannankylän Marttojen puutarharetki 12.6.18”. Tässä linkki nettikauppaan: http://www.ahosentaimisto.fi/

 

Perinnepäivä                          

lauantaina 21.7.2018 klo 11 – 14

Paikka: Pielaveden Kotiseutumuseo, Museotie 4, Pielavesi

Mahdollisuus syödä perinneruokaa: vanhan ajan lihakeitto, jälkiruokana raparperikiisseli maidon kanssa, juomina kotikalja ja vesi, lisäksi ruisleipää ja levitettä.

Myynnissä myös lauantaiaamuna tehtyjä karjalanpiirakoita.

Oheisohjelman sisältö varmistuu myöhemmin. Seuraa tätä sivua ja Pielavesi-Keitele lehden muistiopalstaa.

   
     

”TYHJENNÄ LANKAVARASTOSI” tempaus

TULE MUKAAN ”tyhjentämään lankavarastosi”. Se on tempaus, jonka Rannankylän Martat toteuttavat tänä vuonna.

Yhteisenä tekemisenä neulotaan, virkataan paloja, joiden koko on 16 x 16 cm. Langan paksuudella ei ole väliä. Palat voi tehdä myös huovuttaen. Jokainen voi kotona ja yhteisissä tapaamisissa tehdä näitä paloja.

Niistä kootaan peitto / peittoja, tyynynpäällisiä yms. Osa tulee arpajaisvoitoiksi, osa muuten myyntiin. Muutoinkin voi tehdä erilaisia käsitöitä ja muita käsintehtyjä myytäviä tuotteita Rannankylän Marttojen toiminnan tukemiseksi.

Kerrothan tästä tempauksesta myös muille martoille.

VALMIIT PALAT voit tuoda puutarharetkelle, marttatapaamisiin ja / tai yhdistyksen puheenjohtajalle, sihteerille, hallituksen jäsenille.

Myös PATALAPPUJA voit tuoda samalla tavoin.

RANNANKYLÄN MARTTOJEN TOIMINNASTA ON TEHTY KUVAKIRJA ”RANNANKYLÄN MARTAT KUVIA VUOSILTA 2010 – 2016”. NIITÄ TILATTIIN KAKSI. TOINEN MENEE KOTISEUTUARKISTOON JA TOISEEN PÄÄSEE TUTUSTUMAAN MARTTATAPAAMISISSA JA PUUTARHARETKELLÄ.

RANNANKYLÄN MARTTOJEN 100-VUOTISJUHLAN DVD ON LAINATTAVISSA PIELAVEDEN KIRJASTOSTA.

Alennukset savolaisille martoille löytyy Savon Marttojen kotisivuilta: https://www.martat.fi/marttapiirit/savo/marttailu/alennukset/

 

Jaa sivu