Rannankylän Martat ry

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018

YLEISTÄ

Tänä vuonna Martat haluavat nostaa esille arkiruoan merkitystä, myös yhteiskunnallisesti. Teemana on ”Arkiruoka on järkiruokaa”. Kestävää arkea lähestytään keittiön ja kestävien valintojen kautta. Rannankylän Marttojen toiminnassa teema tulee näkymään toiminnassa ja ruokakursseilla.
Valtakunnallisena toisena teemana on ‘Digiloikka’  ja omana teemanamme on ’Martat digiajassa’ eli vertaistoimintana opettelemme käyttämään yhdistyksen toiminnassa mm. google drivea, kotisivuja ja fb-sivuja.
Lisäksi pidämme yhdistyksen arkistoinnin ajantasalla.
Marttailloissa painotamme kädentaitoja ja järjestämme kaksi puutarharetkeä eripuolille Suomea kesän aikana.

TOIMINTA

Marttailtoja järjestetään tänä vuonna 5-8 kertaa. Toteutamme mm. valtakunnallista patalapputeema käsityöilloissa.
Kesällä järjestämme palvelutalon asukkaille pihalla lettukestit.
Kesällä järjestetään puutarharetki Etelä-Suomeen ja mahdollisesti toinen retki lähialueelle.
Osallistutaan erilaisiin kesätapahtumiin eri tahojen kanssa mm. paistamalla lettuja.
Mikäli syksy on suosiollinen, vietämme sienipäivää järjestämällä sieninäyttelyn ja samalla järjestämme sienien tunnistusta. Teeman  ”Arkiruoka on järkiruokaa” mukaisesti pidämme ruokakurssin ostopalveluna Savon Martoilta. Teemme hapankaalia talkoilla samoin opettelemme porukalla karjalanpiirakoiden tekoa. Jäsenhankintaan panostetaan edelleen tänä vuonna.
Yhteistyöhankkeista ja kahvitustapahtumista päätetään tapauskohtaisesti hallituksessa.

TALOUS

Yhdistyksen tulot koostuvat jäsenmaksupalautuksista sekä kahvitus- ja myyjäistuotoista. Yhdistyksen taloudellinen tilanne on hyvä ja voimme maksaa osan jäsenten retki- ja teatterimatkakuluista.
Stipendirahastosta myönnetään 1-3 stipendiä pielavetisille nuorille.

JÄSENET JA JÄSENHANKINTA

Jäsenille tarjotaan erilaisia aiheita marttailloissa. Painotamme käsillä tekemistä ja opettelemme tuotteiden uusiokäyttöä. Jäsenten toiveita ja tarpeita kuulemme vuoden lopulla, jolloin aloitamme seuraavan vuoden toiminnan suunnittelun.
Jäsenille tiedotetaan aktiivisesti piirin järjestämistä koulutustilaisuuksista, joihin he voivat osallistua.
Jäsenhankinta on osa koko vuoden toimintaa ja sen kehittymistä seurataan hallituksen kokouksissa.

HALLINTO JA TOIMIHENKILÖT

Hallitus sopii työnjaosta ja nimeää kunkin tapahtuman vastuuhenkilöt. Näin saadaan työnjako selkeäksi ja sujuvaksi, eikä se rasita ketään kohtuuttomasti. Hallituksen kokouksen sovitaan heti vuoden alussa.

TIEDOTUS

Pääasiallinen tiedotus tapahtuu kotisivuilla ja fb:ssa. Tapahtumista ilmoitellaan Pielavesi-Keitele lehden muistiopalstalla. Alkuvuodesta lähetetään kaikille jäsenille toimintakalenteri kirjeenä tai sähköpostilla. Pielavesi-Keitele lehteä pyydetään mukaan yhdistyksen tapahtumiin ja heille tarjotaan aineistoa yhdistyksen toiminnasta.
Tiedotusmartta ottaa heti vuoden alussa yhteyttä paikallislehden toimittajaan, kertoo yhdistyksen tulevista tapahtumista, joista jokaisesta muistutetaan vielä erikseen.
Yhdistyksen toiminnasta kerrotaan kiinnostuneille ja kysellään eri yhteistyökumppaneilta mahdollisuutta tulla kertomaan yhdistyksen toiminnasta.

YHTEISTYÖ

Yhteistyötä teemme muiden Marttayhdistysten, järjestöjen, palvelutalon, kunnan ja seurakunnan kanssa. Yhteistyöhankkeista päätetään tapauskohtaisesti hallituksessa, jolloin voidaan arvioida riittääkö tekijöitä ja missä laajuudessa mukaan lähdetään.

Rannankylän Martat ry:n hallitus

Jaa sivu