Mökkipotut juustoleivän kera
uusia pieniä perunoita pestynä
vettä ja karkeaa suolaa keittämiseen( vesi saa olla reilusti suolattua)
ruisleipää tikkuina
valkosipulia
juustoleipää
voita
öljyä
suolaa
mausteseos
Keitä perunat suolavedessä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa hetki. Laita isolle
pannulle voita ja paista ruisleipätikut. Kaada leipätikut kulhoon odottamaan ja purista valkosipuli
niiden joukkoon. Lisää pannulle voita ja öljyä. Kaada perunat pannulle ja ruskista ne kevyesti
jokapuolelta. Mausta. Lisää leivät takaisin pannulle ja kaada juustoleipäkuutiot joukkoon. Tarjoa
heti.

Pikkutomaatit ja talonpesto :
pikkutomaatteja kokonaisina tai puolikkaina
1,5-2 dl tilliä, persiljaa, basilikaa tai luonnonyrttejä
1-2 tl sinappia
0,5 tl suolaa
1-2 kynttä valkosipulia
1-2 rkl pinjansiemeniä
ripaus mustapippurirouhetta
1-1,5 dl öljyä
Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella kastikkeeksi. Tarkista
maku. Sopii kaikelle höysteeksi.

Ristijärven juustoleipäritarit:
1 pullapitko
2-3 munaa
5-6 dl maitoa
voita ja öljyä
Mansikkakastike:
2 l mansikoita
sokeria
voita
1 juustoleipä
1 pullo valmista kermavaahtoa tai vatkattua kermavaahtoa
Kostuta pullaviipaleet molemminpuolin munamaidossa. Paista pannulla kauniin ruskeiksi.
Viipaloi mansikat ja sekoita sokerin kanssa, niin että sokeri alkaa sulaa. Ruskista voi pannulla ja
kaada marjat pannulle. Sekoita ja kiehauta hetki. Nosta lautaselle pullaviipale ja sen päälle
kuutioitua juustoleipää. Lusikoi marjakastiketta päälle ja lopuksi koristele kermavaahdolla.
Marjoiksi sopii myös mustikat.

Jaa sivu