VUODEN 2019 TAPAHTUMAKALENTERI

Kokoontumiset yleensä kunkin kuukauden ensimäisenä maanantaina klo 14. Kokoontumisista  ilmoitetaan Hirvensalmelaisen Ollaan mukana palstalla

Torstaina 31.1. osallistumme  Maailman Suurimman Marttaillan viettoon tosin hiukan etuajassa, eli jo klo 13 alkaen Lampuulahdessa Hetan luona. Nyyttäriperiaatteella voit tuoda halutessasi  jonkin lämpimäisen, kunhan siinä näkyy iso ´M´ -kirjain. Hetta lupasi rakentaa kakun.

Maanantaina 4.2. klo 14 Vuosikokous Kämpinmäessä, Kämpinmäentie 147

Ruokakurssi ’Makumatka Koreaan’ tiistaina 12.2.  klo 11 – 14  Mikkelin Marttakeskuksessa.  Ilmoittautumiset Seijalle 25.1. mennessä. Huom! Kaverin voi ottaa mukaan.

 

***************

AIEMMIN TAPAHTUNUTTA

9.12.klo 13 laulettiin jo 30. kerran Ripatin Seuratalolla Kauneimmat joululaulut. Tilaisuus oli samalla kylän yhteinen puurojuhla. Tarjolla oli riisipuuroa, rusinasoppaa ja torttukahvit. Kun oli lauluvihko laulettu puoliväliin, pidettiin arpajaiset. Moni onnekas voitti maukkaan leivonnaisen tai taidokkaan kranssin. Ja kun vihko oli laulettu loppuun, kaikki mukana olleet saivat  mukaansa tuttujen laulujen kirvoittaman hyvän joulumielen.
5.12. kävimme Mikkelin Teatterissa katsomassa näytelmän Saiturin Joulu. Osa oli sen pari vuotta sitten jo nähnytkin, mutta ihana tarina kestää mainiosti toisenkin katselukerran.
Ma 3.12. kokoonnuttiin Lampuulahdessa. Seija kertoi Kas kas kasviksia -ketjukoulutuksen annista. Ideoitiin myös kunnonkohotus projektia yhdistyksen martoille.
5.11. kokoonnuimme Puurokuun merkeissä Eeva Mannisella.  Saimme maistella leivinuunissa ihanan pehmeäksi pitkään haudutettuja omena-ohraryynipuuroa sekä kaura-puolukkapuuroa. Mainiolta maistuivat molemmat.
Ma 09.04 Ripatin Seuratalolla käytiin yhdessä läpi Puutarhamartta -ketjukoulutuksessa opittua: minipuutarha, yrttien ja papujen kasvatus, sekä biohiilikokeilu. Hetta lupautui kokeilemaan biohiilen vaikutusta kasvuun.
Ma 5.3 Ripatin Seuratalolla oli aiheena Arkiruoka on järkiruokaa -ketjukoulutuksen maistiaisia ja keskustelua aiheen tiimoilta. Hetta oli valmistanut kurssilla tehdyistä ruokalajeista maistiaisiksi Sellerikeittoa ja tilliöljyä, seesamkeksejä, sekä jälkiruoaksi mustaherukkavispipuuroa.  Vallan maistuvaa ja edullista.  Saimme mukaan nipun ruokaohjeita. Kunkin ohjeen kääntöpuolella on tietoa ohjeessa käytettyjen raaka-aineiden ympäristö- ja ravitsemuksellisista vaikutuksista.

********************

VUODEN  2017 lopulla kävimme mielenkiintoisella ruokakurssilla Marttakeskuksessa Mikkelissä, nimeltään Mifu, Oumph, Quorn, Härkis & nyhtökaura, vaihtoehdot lihalle.  Satu Räsänen esitteli otsikossa mainittuja tuotteita, joista kaikista emme olleet edes kuulleet. Tutuksi tuli myös Puhtikaura, kaurapuuteri, joka on valmistettu kotimaisesta täysjyväkaurasta.     Valmistimme Oumph kasviskeiton, (muistutti kanakeittoa), Härkispunajuuripihvit + jogurttikastike, Nyhtis- kookoscurry, Härkäpapu-pinaattiletut, Omena-kaurarieskat + porkkanatahna, siemennäkkileipä (maidoton, munaton, gluteeniton), Marjapuhtijuoma ja Mustikkahyve.  Saamassamme ohjevihkosessa on vielä monta ohjetta kotona kokeiltavaksi.  Yhdessä nautimme aikaansaannoksia. Hyvää ja täyttävää oli. Kurssi oli täyden kympin arvoinen, ja antoi runsaasti uutta tietoa.

Jaa sivu