VUODEN 2018 TAPAHTUMAKALENTERI

Marttakokoontumisen sisältönä tulee olemaan Savon Marttojen ketjukoulutusten pohjalta aiheita kotitalouden ja puutarhanhoidon alueilta. Toteutustavasta ja paikasta iIlmoitetaan tarkemmin Hirvensalmelaisen Ollaan mukana palstalla.

Ma 7.5.  klo 14 Ripatin Seuratalolla, Hämeenmäentie 412, Suunnitellaan kesän toimintaa.

Ma 4.6. Paikka ja aihe tarkentuu

Viikolla 30 Martanpäivän tapahtuma

 

***************

Ma 09.04 Ripatin Seuratalolla käytiin yhdessä läpi Puutarhamartta -ketjukoulutuksessa opittua: minipuutarha, yrttien ja papujen kasvatus, sekä biohiilikokeilu. Hetta lupautui kokeilemaan biohiilen vaikutusta kasvuun.

Ma 5.3 Ripatin Seuratalolla oli aiheena Arkiruoka on järkiruokaa -ketjukoulutuksen maistiaisia ja keskustelua aiheen tiimoilta. Hetta oli valmistanut kurssilla tehdyistä ruokalajeista maistiaisiksi Sellerikeittoa ja tilliöljyä, seesamkeksejä, sekä jälkiruoaksi mustaherukkavispipuuroa.  Vallan maistuvaa ja edullista.  Saimme mukaan nipun ruokaohjeita. Kunkin ohjeen kääntöpuolella on tietoa ohjeessa käytettyjen raaka-aineiden ympäristö- ja ravitsemuksellisista vaikutuksista.

********************

VUODEN  2017 lopulla kävimme mielenkiintoisella ruokakurssilla Marttakeskuksessa Mikkelissä, nimeltään Mifu, Oumph, Quorn, Härkis & nyhtökaura, vaihtoehdot lihalle.  Satu Räsänen esitteli otsikossa mainittuja tuotteita, joista kaikista emme olleet edes kuulleet. Tutuksi tuli myös Puhtikaura, kaurapuuteri, joka on valmistettu kotimaisesta täysjyväkaurasta.     Valmistimme Oumph kasviskeiton, (muistutti kanakeittoa), Härkispunajuuripihvit + jogurttikastike, Nyhtis- kookoscurry, Härkäpapu-pinaattiletut, Omena-kaurarieskat + porkkanatahna, siemennäkkileipä (maidoton, munaton, gluteeniton), Marjapuhtijuoma ja Mustikkahyve.  Saamassamme ohjevihkosessa on vielä monta ohjetta kotona kokeiltavaksi.  Yhdessä nautimme aikaansaannoksia. Hyvää ja täyttävää oli. Kurssi oli täyden kympin arvoinen, ja antoi runsaasti uutta tietoa.

Jaa sivu