VUODEN 2018 TAPAHTUMAKALENTERI

Marttakokoontumisissa hyödynnetään Savon Marttojen ketjukoulutusaineistoja kotitalouden ja puutarhanhoidon alueilta. Kokoontumiset kunkin kuukauden 1. maanantaina, paikka ja aika  ilmoitetaan Hirvensalmelaisen Ollaan mukana palstalla.

 

 TAPAHTUU JOULUKUUSSA

Maanantaina 3.12. klo 14 kokoonnutaan Lampuulahdessa

Keskiviikkona 5.12. klo 18 Mikkelin Teatterin näytökseen  Saiturin Joulu on varattu 12 lippua. Sitovat ilmoittautumiset Seijalle viimeistään marraskuun puoliväliin mennessä.

Sunnuntaina 9.12. klo 13 Ripatin Seuratalolla lauletaan Kauneimmat joululaulut.  Tilaisuus on samalla  kylän yhteinen puurojuhla. Martat tarjoavat yhdessä Ripatin lähetyspiirin kanssa puuroa ja torttukahvit, sekä järjestävät arpajaiset.

***************

AIEMMIN TAPAHTUNUTTA

5.11. kokoonnuimme Puurokuun merkeissä Eeva Mannisella.  Saimme maistella leivinuunissa ihanan pehmeäksi pitkään haudutettuja omena-ohraryynipuuroa sekä kaura-puolukkapuuroa. Mainiolta maistuivat molemmat.

Ma 09.04 Ripatin Seuratalolla käytiin yhdessä läpi Puutarhamartta -ketjukoulutuksessa opittua: minipuutarha, yrttien ja papujen kasvatus, sekä biohiilikokeilu. Hetta lupautui kokeilemaan biohiilen vaikutusta kasvuun.

Ma 5.3 Ripatin Seuratalolla oli aiheena Arkiruoka on järkiruokaa -ketjukoulutuksen maistiaisia ja keskustelua aiheen tiimoilta. Hetta oli valmistanut kurssilla tehdyistä ruokalajeista maistiaisiksi Sellerikeittoa ja tilliöljyä, seesamkeksejä, sekä jälkiruoaksi mustaherukkavispipuuroa.  Vallan maistuvaa ja edullista.  Saimme mukaan nipun ruokaohjeita. Kunkin ohjeen kääntöpuolella on tietoa ohjeessa käytettyjen raaka-aineiden ympäristö- ja ravitsemuksellisista vaikutuksista.

********************

VUODEN  2017 lopulla kävimme mielenkiintoisella ruokakurssilla Marttakeskuksessa Mikkelissä, nimeltään Mifu, Oumph, Quorn, Härkis & nyhtökaura, vaihtoehdot lihalle.  Satu Räsänen esitteli otsikossa mainittuja tuotteita, joista kaikista emme olleet edes kuulleet. Tutuksi tuli myös Puhtikaura, kaurapuuteri, joka on valmistettu kotimaisesta täysjyväkaurasta.     Valmistimme Oumph kasviskeiton, (muistutti kanakeittoa), Härkispunajuuripihvit + jogurttikastike, Nyhtis- kookoscurry, Härkäpapu-pinaattiletut, Omena-kaurarieskat + porkkanatahna, siemennäkkileipä (maidoton, munaton, gluteeniton), Marjapuhtijuoma ja Mustikkahyve.  Saamassamme ohjevihkosessa on vielä monta ohjetta kotona kokeiltavaksi.  Yhdessä nautimme aikaansaannoksia. Hyvää ja täyttävää oli. Kurssi oli täyden kympin arvoinen, ja antoi runsaasti uutta tietoa.

Jaa sivu