Kuvakoosteita toiminnasta

Tutustu marttojen toimintaan kuvien kautta. Klikkaamalla otsikkoa pääset selailemaan tapahtumakuvia Google Driven galleriassa.

KUVIA VUODELTA 2020

Sydäniskurin käyttökoulutus 27.1.2020, Kehrän kokoustilassa. Kouluttajat K-S Sydänpiiristä. Teoria ja käytännön harjoittelu.

Operettigaala Kuumat suudelmat 9.2.2020 Suolahti-salissa Suolahdessa. Operettimusiikin 20 v juhlakiertue, solisteina tenori Jyrki Anttila ja Johanna Rusanen, piano Maija Anttila.  Anttila ja Rusanen ovat konsertoineet yhdessä lukuisia kertoja, ja operetit ovatkin ominaisia heidän temperanttisille äänilleen.

Maailman Suurin Marttailta 13.2.2020 Nuorisokeskus Piispalassa Kannonkoskella. Kannonkosken Martat kutsuivat lähikuntien martat viettämään iloista liikuntailtaa uimahalli PiiSpan tiloissa. Kukin sai valita mieleisensä lajin: kuntosalitreeniä, bocciaa, allaslavista uimahallissa tai keilailua keilahallissa. Paikalla oli 43 marttaa, joista osa Karstulasta ja Kyyjärveltä sekä parikymmentä bussikyydillä Saarijärveltä.

Kranssikurssista iloa syksyn toimintaan. Saarijärven Martoille järjestyivät lokakuulle kranssikurssit yhteistyössä kansalaisopiston kanssa. Moni jäi innostuneena kranssikoukkuun. Luonnossa oli mukava liikkua ja kerätä erilaisia aineksia, kun luntakaan ei ollut haittana. Osa teki suodatinpusseista ruusukransseja led-valojen kera. Kurssilaisten tuotokset menivät hyvin kaupaksi marttojen Joulutorilla ja lahjoiksi ystäville.  Päätettiin hyödyntää taitoja myös ensi vuoden toiminnassa. Kransseista pyydettiin kuvia, jotka koottiin nähtäville Google Driven kuvagalleriaan ja ideoiksi kiinnostuneille.

Marttojen Joulutorilla kirppis ja myyjäiset. Saarijärven Martat  järjestivät lauantaina 5.12. Joulutorin kaupungin keskustaan. Myyjäiset, kirppis, glögi- ja piparitarjoilu sekä yllätyskassin arvonta toivat mukavan piristysruiskeen harmaaseen marraskuuhun. Kirppikselle tuli martoilta runsaasti jouluista ja talvista tavaraa kirjoista tekstiileihin ja joulukoristeisiin. Myös marttojen  kranssit, leivonnaiset ja käsityöt tekivät hyvin kauppansa.

Lenkille yhdessä kerran kuukaudessa keskiviikkoisin. Saarijärven Martat tapasivat toisiaan luonnon keskellä. Järjestettiin runsaan 6 km sauvakävelyretki Ahvenlammen leirintäalueen ympäristössä Kolkanlahdessa 13.10.2020. Ennakkoon valmistauduttiin aurinkoiseen syyssäähän, mutta niin vain sadekuurot yllättivät. Siitä huolimatta pikku porukka reippaili vaihtelevassa männikkömaastossa iloisin mielin ja kuulumisia vaihtaen. Yhteisiä ulkoilutempauksia päätettiin järjestää kerran kuukaudessa keskiviikkoisin. Seuraava kävelyretki tehtiin Ahvenlammen ympäristöön 4.11. klo 13.30 ja vuoden viimeinen ke 2.12. klo 17 Heramäen kuntoradalle.

Vuoden toiminnasta on tehty kuvakooste Ifolor-kirjan muodossa. Kirjan aukeamista on muokattu Google Driveen kooste, jota voi katsella täällä. 

KUVIA VUODELTA 2019

Maailman suurin marttailta 31.1.2019. Vuosi alkoi vauhdikkaasti yhdessä Karstulan, Kyyjärven, Kivijärven ja Uuraisten marttojen kanssa Kylpylähotelli Summassaaressa. Illan mittaan maisteltiin kahvin kanssa yhteisesti hotellin kanssa kehiteltyä marttakakkua. Illan ohjelmaan kuului mm. taukojumppaa marttahengessä, runonlausuntaa, yhteislaulua ja lopuksi illan Martat on rock -hengessä yhteistä irrottelua tanssilattialla elävän musiikin tahdissa.

Krissen Frisee 4 vuotta, kahvitarjoilu 14.-15.3.2019. Yhdistykselle hankitut marttaessut otettiin käyttöön vuoden alussa.

Kässäilta 25.3.2019. Sukat Saarijärven uusien vauvojen vanhemmille. Neulottiin yhdessä ja lajiteltiin sukkia eteenpäin toimitettaviksi neuvolan ja Keski-Suomen keskussairaalan kautta.

Leivontailta 1.4.2019. Pientä suolaista ja makeaa arkeen ja juhlaan. Ohjaajana Keskuskoulun opetuskeittiössä Keski-Suomen Marttojen kotitalousneuvoja Tuija Elomäki.

Iloinen kevätkirmaus ikääntyville 13.4.2019 klo 13-16 Saarijärven Työväentalossa. Tapahtuma järjestettiin talkoohengessä ja yhteistyössä yhdistysten ja kaupungin toimijoiden kanssa. Päivän ohjelmaan kuului mm. kuorolaulua, lavista ja tanssia, terveys- ja ravitsemusvinkkejä sekä marttojen arpajaiset Runeberg-puistoon tulevan senioripenkin rahoittamiseksi. Kahvilassa oli tarjolla ruiskääretorttua ja kasvispiiraita. Tapahtuma houkutti paikalle noin 150 henkeä.

Marttojen kesäretki 8.-9.6.2019 Elimäki – Kotka – Porvoo
Marttojen kesäretki suuntautui Elimäeltä Mustila Arboretumin kautta kohti Kotkaa ja Porvoota. Tutustumiskohteina Kotkassa Langinkosken keisarillinen kalastusmaja, Sapokan vesipuisto ja Pyhän Nikolaoksen Ortodoksinen kirkko. Porvoon Ruotsinpyhtäällä kohteina Elämyspuutarha Eija´s Garden sekä Strömforssin ruukki sekä lounaspaikkana Haikon Kartano sekä kävelykierros vanhassa Porvoossa, jossa tutustuminen Runebergin taloon.
Katso Youtubesta videokuvakooste retkestä

Kasvien tunnistuskisa lukiolaisille 4.9.2019 järjestettiin osana Maailman kestävin piknik -tapahtumaa Saarijärven keskustassa, Runeberg-puistossa. Kilpailuun osallistui 27 nuorta ja näiden lisäksi asiasta kiinnostuneita aikuisia. Kilpailupöydällä oli esillä marjoja, yrttejä ja juureksia, yhteensä 23 erilaista. Kymmenen eniten pisteitä kerännyttä vastaajaa sai palkinnoksi smoothie-lahjakortin Ravintola Friseehen.

Marttojen kirkkopyhä ja päiväkahvit seurakuntatalossa 22.9.2019.  Puheen piti kirkkoherra Jarmo Autonen, musiikista ja yhteislaulujen säestyksestä vastasivat Sari Honkonen, harmonikka, Sirpa Varvikko, viulu, ja Tarja Saastamoinen, kontrabasso. Runoja lausui Inkeri Puhakka.

Retki Seinäjoen Käsityömessuille 5.10.2019. Retkellä tutustuttiin kädentaitajien tuotteiden lisäksi Seinäjoki Areenan B-hallissa Kukkiensidonnan SM-kilpailijoiden aikaansaannoksiin. Päivän päätteeksi poikettiin Lakeuden ristin kirkkoon ja kappeliin. Osa martoista kävi lisäksi hissillä kirkon kellotapulissa 65 m korkeudessa ihastelemassa Seinäjoen ja ympäristön maisemia yläilmoista.

Kalaruokailta 14.11.2019. Valmistettiin ruokia järvikalasta Herajärven koulun opetuskeittiössä. Ohjaajana Silja Heinikoski Keski-Suomen Martoista.

VIDEOKUVAKOOSTE V. 2019 TAPAHTUMISTA

Katso YouTube-videolta, mitä Saarijärven martoissa tapahtui pääpiirteissään vuoden mittaan:
Marttailua Saarijärvellä 2019.

 

TAPAHTUMIA VUONNA 2018

Ilta Ikkalan muistelutilaisuus Runebergin päivänä 5.2.2018 Saarijärvi-salissa. Saarijärven martat tarjosivat kävijöille kahvit Runeberg-torttujen kera kiitoksena Iltalle vuosikymmenten työstä yhdistyksessä.

Itä-Suomen retki 16.-17.6.2018.  Kauniita maisemia ja runsaasti kiinnostavia käyntikohteita reitillä Mikkeli, Puumala, Savonlinna, Punkaharju, Kerimäki, Enonkoski. Bussissa myös arpajaiset toiminnan hyväksi.

Marttojen tempaus Kehrän Pihakirppiksellä Saarijärvellä 7.7.2018. Saarijärven Martat haluavat tukea opiskelemaan tai ensimmäiseen työpaikkaan lähteviä nuoria lahjoittamalla näille kodin tarvikkeita maksutta. Tavarat saatiin lahjoituksina paikkakunnan martoilta ja muilta paikkakuntalaisilta.

Tutustuminen villiyrttien kasvattamiseen Grenoco Greenin tilalla Saarijärven Tarvaalassa 3.9.2018. Yrityksen omistajat Visa Törmälä ja Marja Salonen esittelivät Saarijärven martoille tuotantoaan sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Kiinnostavan esittelyn päätteeksi saatiin maistiaisia ja tehtiin ostoksia yrteistä valmistetuista siirapeista, jauheista, saippuoista yms.
Tarkempi esittely: nordicforyou.fi.

Cats-musikaaliretki Tampereen Teatteriin 17.11.2018. Vauhdikas, maailmankuulusta musikaalista teatterille tehty oma versio. Matkalla poikettiin Jämsässä aamukahvilla ja ostoksilla Witikkalan Kartanossa ja sen jälkeen lounaalla Patalahden Teboililla. Teatterin väliaikakahvit nautittiin Cats-leivoksen kera. Paluumatkalla oli leikkimielinen tietokilpailu ja koottiin Martat on rock-t-paitojen tilauksia.

TAPAHTUMIA VUONNA 2017

Pikakatsaus vuoden 2017 retkiin ja tapahtumiin

Nyt se Ikkala tulloo! -kirjan julkistamistilaisuuden kahvitus Kunnantuvalla 14.2.2017

Kävelyretki Paavon tuvalle 24.4.2017

Jätteiden yö Sammakkokankaalla 9.6.2017

Kesäretki Naantaliin ja Turkuun 17.-18.6.2017

Luontoretki Kulhaan Uuraisten, Kivijärven ja Keuruun marttojen kanssa 12.8.2017

Omenapuun istutus Sivulanpellon päiväkodin pihaan Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä  22.9.2017