Toiminta pähkinänkuoressa

Saarijärven Marttojen vuosikokous pidetään 18.2.2019. Siellä vahvistetaan alkavan vuoden toimintasuunnitelma ja alustava tapahtumakalenteri, joka julkaistaan sen jälkeen näillä sivuilla.

Saarijärven Marttojen toimintaan vuonna 2018 sisältyi mm. seuraavia tempauksia: kesäretki Mikkelin – Puumalan – Savonlinnan – Punkarjun suunnalle 16.-17.6., Leivontailta 5.4., Uusien ja vanhojen marttojen kohtaaminen 16.4., Patalapputempaus 3.5., kesäteatteriretki Ränssin Kievariin 16.8., syyskauden ohjelma tarkentuu myöhemmin. Katso lähemmin  tapahtumakalenterista ja Retkiä-sivulta.

Saarijärven Martat ry on aktiivinen keskisuomalainen yhdistys, jossa oli vuoden 2017 lopussa 138 jäsentä eli 12 enemmän kuin edellisenä vuonna. Yhdistys on toiminut jo yli 101 vuotta.

Yhdistyksen toimintaan keskeisenä osana kuuluvat marttaillat, retket ja tutustumiset sekä ulkopuolisille järjestetyt kahvitukset ym. tilaisuudet.  Kansainväliseen toimintaan on osallistuttu Marttaliiton Kamerun-projektin kautta. Toiminnasta sovitaan yhdistyksen hallituksessa. Vuoden 2017 tapahtumaraportin mukaan järjestettiin 68 tilaisuutta, joissa oli yhteensä 7872 osallistujaa ja vapaaehtoisina toteuttajina 222 marttaa (samojakin marttoja eri tilaisuuksissa), joille talkootyötä kertyi kaikkiaan 977 tuntia. Hallituksen kokouksia sisältyi tilastoon 5 kpl. Tutustu tapahtumaraporttiin.

Talkootyötä yhdistyksessä tehdään runsaasti ja työtunnit ilmoitetaan eteenpäin. Yhdistyksen toimintaa mahdollistavat valmistelevat, järjestely- ym. käytännön toimenpiteet on jokaisen niihin osallistuvan hyvä kirjata tuoreeltaan. Kirjaamista helpottamaan on tehty lomake. Näytä ja tulosta talkootyöläisen työaikalomake.

Yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus, johon kuuluu 10 jäsentä sekä ilman äänioikeutta sihteeri ja rahastonhoitaja. Tehtäviä on jaettu toiminnan eri alueille osallistujien kiinnostusten mukaan. Vuoden 2018 hallitus ja keskeiset toimijat sekä näiden yhteystiedot ilmenevät omalta sivulta.

Valtakunnallisesti marttojen toimintaa ohjaa Marttaliitto. Tutustu marttatoiminnalle laadittuun strategiaan vuosille 2017-2019.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja Satu Iso-Ahola, saarijarvenmartat(at)gmail.com, puh. 040 1281 481
Sihteeri Helvi Liimatainen, helvi.liimatainen(at)sci.fi, puh. 0400 686 409
saarijarvenmartat(at)gmail.com

Jaa sivu