Toiminta pähkinänkuoressa

Saarijärven Martat ry:n vuosikokous 2023 pidetään 28.3.2023 klo 18.00 Kehrän Olotilassa, Kauppakatu 8, 2. krs (käynti sisäpihan puolelta).  Kokouksessa päätetään sääntöjen määräämien asioiden lisäksi mahdollisuudesta käyttää hallituksen päätöksellä maksuperusteista yksinkertaista kirjanpitoa vuodesta 2024 eteenpäin, jos se katsotaan järkeväksi toiminnan kannalta. Vuoden 2023 toimintaa on alustavasti valmisteltu hallituksen kokouksessa.  Tapahtumakalenteriin on lisätty alkuvuoden tapahtumatietoja. Ennen kokousta on osallistujille tarjolla iltapala. Sen järjestämiseksi toivotaan osallistujilta ennakkoilmoittautumisia perjantaihin 24.3. mennessä s-postitse: saarijarvenmartat(at)gmail.com.

Saarijärven Martat ry on aktiivinen keskisuomalainen yhdistys, joka on toiminut jo 107 vuotta.  Yhdistyksessä on yli 150 jäsentä. Se on jäsenmäärältään yksi Keski-Suomen suurimmista marttayhdistyksistä.

Yhdistyksen toimintaan keskeisenä osana kuuluvat marttaillat, retket ja tutustumiset sekä ulkopuolisille järjestetyt kahvitukset ym. tilaisuudet. Toiminnasta sovitaan yhdistyksen hallituksessa jäsenistölle avoimessa suunnitteluillassa koottujen toiveiden pohjalta.

Yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja 10 jäsentä sekä ulkopuolisina rahastonhoitaja ja sihteeri. Sihteerinä jatkaa nyt hallituksen ulkopuolelta Kirsi-Maria Leuhu. Tehtäviä on jaettu toiminnan eri alueille osallistujien kiinnostusten mukaan. Vuoden 2022 hallitus ja keskeiset toimijat sekä näiden yhteystiedot ilmenevät omalta sivulta.

Valtakunnallisesti marttojen toimintaa ohjaa Marttaliitto. Tutustu marttatoiminnalle laadittuun strategiaan vuodesta 2020 eteenpäin.

Vuodesta 2021 alkaen marttojen toiminnan mottona on Hyvästä arjesta parempi maailma. Marttatoiminnan arvoja on kirkastettu ja mielikuvaa martoista on vahvistettu viestintää varten päivittämällä Marttaliiton brändi-ilmettä. Keskeisiä martoissa arvostettavia ominaisuuksia ovat mm. innostavuus, valppaus ja positiivisuus. Vuoden 2023 teemana on Varaudutaan taidolla.  Tutustu uuteen brändi- ja strategiaesitteeseen.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja Satu Iso-Ahola, saarijarvenmartat(at)gmail.com, puh. 040 1281 481
Sihteeri Kirsi-Maria Leuhu, leuhu(at)leuhu.fi, puh. 041 3101 459
saarijarvenmartat(at)gmail.com