Villasukkia hyvään tarkoitukseen!

Marttaliiton juhlavuoden tempauksena on lahjoittaa sukat vuoden aikana ensimmäisen lapsen synnyttäville äideille. Saarijärvellä osallistumme kampanjaan lahjoittamalla villasukat kaikille tämän vuoden aikana synnyttäville Saarijärven äideille, myös niille, joilla on lapsia jo ennestään. Lisäksi täällä kudotaan villasukat myös uuden vauvan isälle. Nykyään on syytä muistuttaa, miten arvokasta on, että isätkin saavat ja haluavat osallistua lasten ja kodin hoitoon. Ensisynnyttäjille sukat jaetaan Keskussairaalasta, jonne ne toimitetaan meidän paikallisten marttojen kautta. Saarijärvellä sukkatempaus toteutetaan yhteistyössä neuvolan kanssa.

Kaikki ovat tervetulleita tekemään villasukkia lahjoitettaviksi. Pyydetty koko on äidille 38-39 ja isälle 42-45. Neulomiseen on käytettävä Nalle- tai Seitsemän veljestä –lankaa. Malli,  tyyli ja värit ovat vapaat, kun vain tulos lahjoittamisen arvoinen. Sukat voi neuloa, virkata tai vaikka koukuta. Syntyisikö samalla kertaa sukkapari sekä äidille että isälle? Se helpottaisi jakelua…

Saarijärvellä sukkien kokoamisesta tarkoitukseen huolehtii Vuokko Kauppinen (vkauppinen10@gmail.com). Hänelle sukkia voi toimittaa sitä mukaa kuin niitä valmistuu, sillä vauvoja syntyy jo ennen alempana mainittua kässäiltaa. Sukat pyydetään jättämään sopivasti pakattuina Vuokon postilaatikkoon (Uittokuja 4) tai talon ulko-ovelle. Pakkaukseen lähettäjän nimi ja yhteystiedot.

Maanantaina 25.3. on kässäilta martoille ja muille klo 18 alkaen Kehrän toimistolla (Kauppakatu 8, 2.krs, sisäpihan puolelta). Siellä sukkia neulotaan ja otetaan vastaan. Valmiit sukat lajitellaan edelleen toimitettaviksi. Sukkapareihin liitetään marttojen tägi ”Elämä on parasta itse tehtynä” sekä pieni kortti, jossa on onnentoivotukset ja pieni runo Saarijärven martoilta pienokaisen vanhemmille. Iltaan ovat tervetulleita kaikki innokkaat kutojat!

Jaa sivu