Säviän Martat

TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2019

YLEISTÄ

Toiminnassa otamme huomioon järjestön perustarkoituksen ja vuoden teemat. Kuuntelemme myös herkällä korvalla jäseniä, jos heillä on uusia ideoita ja ehdotuksia jaettavana yhdistyksemme toimintaan. Vuosi 2019 mennään edelleen teemalla ”Elämä on parasta itsetehtynä”. Martta-järjestö täyttää tänä vuonna 120 vuotta ja sitä on syytä juhlia. Painopisteitä tähän vuoteen on neljä eri aluetta.1.Juhlitaan yhdessä. 2. Jokaisessa on Marttaa. 3.Marttatoiminnan vaikuttavuus ja Martat vaikuttajina. 4. Kestävä arki. Kansalaisjärjestönä Martat edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Eikä sovi unohtaa, että yhdessä tehden saamme iloa ja vertaistukea elämäämme.

Martat on nyt reilusti yli satavuotias kotitalousneuvontaa antava kansalaisjärjestö. Järjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Järjestö antaa jäsenilleen valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Martta järjestö perustettiin keväällä 1899 Lucina Hagmanin toimesta ja tarkoituksena oli sivistää kansaa naisten avulla.

Uusia jäseniä otetaan mielellään mukaan, siten saamme myös ideoita ja uutta virtaa toimintaamme. Jokainen Martta voi suositella ja pyytää ystäviä ja tuttavia mukaansa tähän iloa ja kenties jotain tietoakin antavaan yhdessä oloon.

TOIMINTA

Yleiset kokoukset pidämme suunnitelman mukaan ja hallitus kokoontuu aina tarvittaessa.
Toiminnassamme pyrimme pitämään yllä perinteitä, sekä lisäämään aina mukaan jotain uuttakin toimintaa. Letunpaistosta on tullut vuosien myötä tavaramerkkimme ja sitä jatkamme edelleen. Erilaisissa juhlissa ja tapahtumissa olemme myös avustamassa, joista saamme myös varoja toimintaamme. Perinteeksi on jo muodostunut Vaahteramäen mykykeittohiihdot, jotka sivakoidaan sunnuntaina 10.3.Samoin kesäkuun 8 päivä vietettävä valtakunnallinen Avoimet kylät päivä. Sekä tietysti Säviän rannassa heinäkuulla pidettävä Luontokirkko.
2019 toimintakalenterista käy ilmi suunnitelmaa tarkemmin, tälle alkaneelle vuodelle.

TALOUS

Yhdistyksen tulot koostuvat jäsenmaksupalautuksista sekä kahvitus- ja letunmyyntituloista. Yhdistyksen taloudellinen tilanne on hyvä, eikä suuria muutoksia ole tähän näköpiirissä. Voisimme tietysti yhdessä miettiä jotakin tulonlähdettä, liittyen siihen, että seuraavana vuonna Säviän Martat täyttää 120 vuotta. Juhlajärjestelyihin tarvitaan ehkä vähän suurempaa panostusta.

JÄSENET JA JÄSENHANKINTA

Jäsenille tarjotaan erilaisia tapahtumia ja toimintaa yhdessä. Uusien jäsenten vastaanottamiseen kiinnitetään huomiota, että saisimme heitä mukaan iloiseen joukkoomme. Piiriliitosta hankitaan jäsenkansiot uusille jäsenille.

HALLINTO JA TOIMIHENKILÖT

Hallituksen kokouksia pidetään tarvittaessa ja ollaan yhteydessä muutenkin asioitten näin vaatiessa.
Hallitus sopii työnjaosta eri tapahtumissa ja nimeää kunkin osion vastuuhenkilöt ja pyytää jäseniä mukaan toimintaan. Yhdessä ja toisiamme tukien tuotamme iloa monille ja saamme siitä itsekukin virtaa elämäämme.

TIEDOTUS

Kaikille yhdistyksemme jäsenille lähetetään kirjeet, heti mahdollisimman pian vuosikokouksen jälkeen, siinä liitteenä toimintakalenteri kuluvalle vuodelle. Paikallislehdessä tiedotamme tapahtumista ja saattaa sieltä joskus löytyä juttua muutenkin. Tekstiviestit jäsenistölle pidetään edelleen käytössä, joka toimii myös yhtenä tiedottamisen kanavana.

YHTEISTYÖ

Yhteistyötä pyrimme tekemään muiden järjestöjen, mm. Säviän Metsästysseuran, Säviän Nuorisoseuran, sekä myös muitten Martta-yhdistysten kanssa. Säviän koulu ja oppilaat ovat myös yhteistyömme piirissä.
Toki teemme yhteistyötä tarvittaessa kaikkien muittenkin kanssa, mutta tässä mainittuna meitä lähinnä olevat.

Hyvää Juhlavuotta kaikille Martoille. Mennään yhdessä iloiten eteenpäin.
Jokaisessa on Marttaa.