Seinäjoen Martat ry

Seinäjoki I martat.seinajoki@gmail.com

Tietoa toiminnasta

Seinäjoen Martat ry on perustettu 1992. Järjestämme aktiivisesti monipuolista toimintaa jäsentemme toiveiden mukaan muutaman kerran kuukaudessa. Tämän lisäksi meiltä tilataan henkilökuntaa erilaisiin tilaisuuksiin.

Seinäjoen martat ovat yhdessä valtava määrä tiivistynyttä energiaa, reipasta huumoria sekä yhdessäolon ja tekemisen riemua. Meitä yhdistää tekemisen meininki ja halu vaikuttaa. Kukaan ei osaa kaikkea, mutta yhdessä osaamme mitä vaan!

Opit kanssamme ruoanvalmistusta, kodinhoitoa, kotitaloutta, puutarhanhoitoa, ympäristöasioita ja pääset mukaan koko elämän kestävään seikkailuun. Välillä kokeilemme uusia askarteluja ja toisinaan tutustumme kiinnostaviin paikkoihin ja tapahtumiin erilaisten retkien merkeissä jäsentemme ideoiden ja ehdotusten mukaan. Lisäksi olemme järjestäneet erilaisia tapahtumia yhteistyössä mm. kirjaston ja seurakunnan kanssa.

Vuosina 2017-2018 osallistuimme valtakunnalliseen Yhteinen keittiö -projektiin.

 

Kässämartat

Seinäjoen Martoilla on Kässämartat-niminen toimintaryhmä. Se kokoontuu vähintään kerran kuukaudessa Nurmon kirjastossa. Kässämartat ovat osallistuneet aktiivisesti Marttojen valtakunnallisiin hyväntekeväisyysprojekteihin. Tapaamisissa voi tehdä omia käsitöitä, osallistua vaihtuviin hyväntekeväisyysprojekteihin sekä ottaa osaa erilaisten tapahtumien ideointiin ja järjestämiseen.

 

Kirjaklubi

Seinäjoen Marttojen Kirjaklubi kokoontuu kerran kuukaudessa keskustelemaan kulloinkin valitusta kirjasta. Silloin valitaan myös seuraava luettava kirja ja sovimme yhdessä seuraavan kokoontumisen ajankohdan sekä kokoontumispaikan. Luettavat kirjat ovat olleet runoista romaaneihin, välillä luetaan omaelämänkertoja ja välillä jännittäviä dekkareita. Kysy sähköpostilla seuraava ajankohta ja kokoontumispaikan osoite.

 

Jäsenkysely 2021

Toteutimme jäsenillemme kyselyn helmi-maaliskuussa 2021, vastauksia saimme 18.
Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin kaksi marttamukia vuosikokouksen yhteydessä.

Vastaajien ikähaarukka oli noin 20-80 vuotta.
Osa vastaajista oli ihan uusia jäseniä ja osa ollut yhdistyksessä ihan alusta saakka. Noin 30 % vastaajista oli kuulunut aiemmin johonkin toiseen marttojen paikallisyhdistykseen.

Parhaiten tietoa toiminnasta jäsenemme ilmoittivat saaneensa whatsapilla, joskin monelle myös sähköposti tuntuu edelleen olevan hyvä viestintäkanava.

Marttailloista eniten vastaajia kiinnostaa leivontaan ja ruoanlaittoon liittyvät asiat. Toisella sijalla jäseniämme kiinnostaisi kulttuuri (teatteri, taidenäyttelyt, konsertit) sekä askartelu ja käsityöt.
Kolmantena listalla oli piha/puutarhan ja urheilu/ulkoilu.
Muita kiinnostavia aiheita olivat kodinhoito/asuminen, vapaaehtoistoiminta, yritysvierailut/tuote-esittelyt, kirjaklubi ja ympäristö- ja ilmastoasiat.

Joku jäsenistämme toivoi, että kaikki edellisen vuoden hallituksen kokousten pöytäkirjat olisivat näkyvillä vuosikokouksessa ja tämä toteutettiinkin heti vuosikokouksessamme, joka oli 17.3.2021.

 

Yhteydenotto

Kysy toiminnasta ja tule mukaan: martat.seinajoki@gmail.com

Tapahtumista tietoa myös Facebook-sivullamme ja Instagram-sivullamme.

Meillä on käytössä myös yhteinen Whatsapp-ryhmä, jossa voimme viestitellä matalalla kynnyksellä toisillemme.