Sonkajärven Martat

Puheenjohtaja Elvi Niskanen, puh. 0400 172416 sonkajarven.martat@gmail.com

Tietoa meistä

Olemme vireä marttayhdistys pohjois-Savosta, Sonkajärveltä. Tänä vuonna vietämme jo yhdistyksen 40-vuotisjuhlavuotta. Tiedotamme tulevista tapahtumista näillä yhdistyssivuillamme ja Facebookissa.

Alunalkaen Martta-nimi liittyy Raamattuun ja puuhakkuuteen. Sivistystä kodeille on valistuksen tarkoitus. Sonkajärven Martat on toiminut 40 vuotta ja hän on jo hyvin sivistynyt nainen. Olemme onnekkaita kun saamme juhlia yhdessä tätä Sonkajärven Marttojen juhlaa.
Meidän Martta-tarinamme alkaa samalla tavalla kuin Ponsse, joka on aikoinaan ollut Einarin koira… Meidän nykyinen puheenjohtajamme sai koiran, ja hänen nimekseen tuli Martta. Kaunis valkoinen Martta-koira pitää emäntäänsä liikkeellä, että hän jaksaa pitää toimintaa yllä ja jäsenet aktiivisena.
Meidän tiimiin kuuluu myös Jami-koira, joka on aktiivinen Martta-kokouksissa emäntänsä mukana. Jouluna hän oli Joulupukin mukana tuomassa terveiset Joulumaasta.
Sonkajärven Marttoihin kuuluu noin 60-70 jäsentä. Kaikista ikäluokista ja jokunen miespuolinen myös.
Monen alan osaajaa ja taitajaa eri paikkakunnilta ympäri Suomea ovat Marttojamme. Kuitenkin ääripäiden, eli Keravan ja Kajaanin välille sijoitumme kaikki jäsenet.
Sonkajärveltä olemme saaneet vuokrata Ostola-nimistä huoneistoa Marttakokous- , tapaamis – esittely- sekä vierailutapahtumiin. Bingoa on pelattu ja patalappuja neulottu/ virkattu Ostolantilassa, joka on meidän tarpeisiin juuri sopivan kokoinen.
Seurakuntaan Martoilta tulee vauvatossuja, joita neuloo osaavat Martat. Nämä valkoiset pienet tossut Seurakunta lahjoittaa kastetilaisuudessa kaikille vauvoille Sonkajärvellä.
Perheessä tarvitaan kaikkee ja ravinto on yksi joka kuuluu elämäämme. Martat järjästivät Arkiruoka on järkiruoka -kurssin, jonka koppasimme myös Sonkajärven Marttojen aiheeksi.
Osanottajia saimme niin, että olimme kuin suuri perhe. Valmistimme herkullisia, maukkaita ja monipuolisia ruokia. Hienon tilaisuuden saimme aikaiseksi yhteisen katetun ruokapöydän ympärille ruokaa jutustelua ja musikkia, jonka säesti kitaralla nuorin Martta/ Mikko -jäsenemme.
Olemme tehneet muutamia vierailuja palvelutaloihin. Jokaiselle asukkaalle olemme lahjoittaneet villasukat. Martat ovat neuloneet sukat omin kätösin. Valikoimasta jokainen sai valita mieleisensä väriset sukat ja kaikille tuli hyvä mieli. Talo tarjosi Martoille kahvit ja herkkuja, vietimme mukavan hetken yhdessä ja saimme uusia ystäviä.
Mielenkiintoinen tapahtuma oli myös luontoretki Volokinpolulla, jonne myös saimme kokoon mukavan letkan Marttoja. Kaunis heinäkuinen päivä hieman tuulinen ja avoin mieli. Näin kiemurtelimme ihmisletkana kohti päämäärää Uuranholia. Mitä saimme reissulta hyvän mielen lisäksi? Luontoa, aurinkoa, seuraa ja hyviä maistuvia eväitä ja juomia, välipaloja ja lopuksi kahvia sekä herkkuja meidän huoltojoukkojen ansiosta!
Viimeisin tempaus oli Martanpäivän tapahtuma. Siellä oli lettujenpaistoa, kahvia ja pullaa, kirppis sekä muiden tuotteiden myyntiä. Näin saimme ihmisiä liikkeelle ja Martat hyvän mielen aktiivisuudestaan.
Minä toivon ja kannustan sonkajärveläisiä Martta-toimintaan. Ollaan mukana omilla taidoilla ja opitaan yhdessä uutta!
Toivon mukavaa Marttajuhlaa Sonkajärven Martoille.
   – Laila

Haluatko tietää lisää?

Laita meille viestiä osoitteeseen: sonkajarven.martat@gmail.com

Jaa sivu