Suurpellon Martat on kevään aikana osallistunut maanantaiaamuisin ruoan valmistukseen Niceheartin ”Leipäjonosta toimijaksi”-pilottiprojektin puitteissa. Mukana keittopuuhissa Me-talolla Espoon keskustassa ovat olleet myös Matinkylän, Latokasken ja Tuomarilan Martat. Pienellä rahalla on saatu pöytään täyttäviä keittoja, rieskoja ja herkullisia jälkiruokia. Esimerkiksi vappuaattona tarjolla oli kukkakaalikeittoa, kukkakaalichipsejä, focaccia-leipää ja jälkiruoaksi tietenkin simaa ja munkkeja. Seuraavana maanantaina valmistettiinkin jo silakkapihvejä, perunamuusia, mummon hölskytyskurkkuja, hapanjuurileipää ja vispipuuroa. Perisuomalaiset ruokalajit ovat maistuneet hyvin maahamme muuttaneille äideille ja heidän lapsilleen. Halukkaat ovat saaneet reseptit mukaansa, jotta voivat kokeilla suomalaisten ruokien valmistusta myös kotonaan.

Leipäjonosta toimijaksi -pilotissa kehitetään uudenlaista mallia ehkäistä syrjäytymistä ja vahvistaa leipäjonossa käyvien lapsiperheiden vanhempien ja yksinäisyyttä kokevien osallisuutta yhteiskunnassa. On ollut hienoa olla mukana tällaisessa toiminnassa!

 

Jaa sivu