Käsityöt syyskaudella 2018

Suurpellon Martat tekee syyskaudella 2018 yhdessä käsitöitä marttakahvilassa, joka kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 14-16 Klariksentie 1 A-talon kerhohuoneella (ks. ajankohdat toimintakalenterista). Kukin voi tehdä omia käsitöitään tai osallistua marttojen hankkeisiin. Kuluvana syksynä tarjoamme kiinnostuneille  opastusta myös villasukkien kantapään neulomisessa.

Villasukat uusille äideille juhlavuonna 2019

Suurpellon martat osallistuu tulevana vuonna 120 vuotta täyttävien Marttaliiton ja Marthaförbundetin sekä 100- vuotisjuhlaansa viettävän Kätilöliiton kampanjaan tehdä erilaisia ja erilaisilla tekniikoilla toteutettuja villasukkia ensimmäisen lapsensa synnyttäneille tai adoption kautta ensimmäisen lapsensa saaneille äideille. Villasukkiin liitetään Marttojen viesti järjestön tuesta perheen arjessa sekä kutsutaan mukaan marttoihin. Villasukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille.

Villasukat voi tehdä neulomalla, virkkaamalla tai koukkuamalla yksivärisinä tai kuviollisina omien taitojen mukaan.  Pääasiassa tehdään 39-40 koon sukkia. Martat julkaisevat helmikuussa 2019 juhlavuoden sukan ohjeen, jota myös voit käyttää.

Jos et vielä ole rutinoitunut villasukkien kutoja, tule ihmeessä mukaan Suurpellon marttojen kässäkahvilaan, jossa  martat opastavat sukan neulomisen saloissa. Vinkkejä ja ohjeita eri tavoilla tehtyihin villasukkiin löydät myös Sukat äidille -Facebook-ryhmässä.

 

 

 

Jaa sivu