Käsityöt

Suurpellon Martat osallistuu vuosittain Marttaliiton maanlaajuisiin käsityökampanjoihin ja pyrkii omalta osaltaan johdattamaan kiinnostuneita käsityön saloihin.

Marttojen käsityökampanjat

Suurpellon martat ovat neuloneet vauvapipoja Jorvin lastensairaalaan, vauvapeittoja Uuteen lastensairaalaan sekä tehneet eri tekniikoilla patalappuja ja jakaneet niitä Suurpellon asukkaille.

Vuonna 2019 osallistuimme Marttaliiton ja sen sisarjärjestön 120-vuotisjuhlavuoden Sukat äidille -kampanjaan, jonka puitteissa oli tavoitteena tehdä villasukat jokaiselle juhlavuonna ensimmäisen lapsensa synnyttäneelle tai esimerkiksi adoption kautta ensimmäistä kertaa äidiksi tulleelle. Suurpellon martat, joka koordinoi sukkien keruuta Espoossa, toimitti Jorvin lastensairaalaan yli 1700 sukkaparia.

Opastusta lahjoituslangoilla

Suurpellon martat on järjestänyt marttakahviloissaan opastustilaisuuksia, joissa alueen asukkailla on ollut mahdollisuus tulla oppimaan mm. villasukan kudontaa Novitalta lahjoituksena saaduilla langoilla. Tällaista toimintaa jatketaan myös vuonna 2020.