Käsityöt

Suurpellon Martat osallistuu vuosittain Marttaliiton maanlaajuisiin käsityökampanjoihin ja pyrkii omalta osaltaan johdattamaan kiinnostuneita käsityön saloihin. Lisäksi olemme osallistuneet paikallisiin kampanjoihin. Koronarajoitusten aikana neuloimme sukkia HUSin teho-osaston hoitajille sekä Naistenklinikan teho-osaston vauvoille. Keväällä 2022 neulomme sukkia ja lapasia Ukrainasta Suomeen tulleille pakolaisille.

Marttojen käsityökampanjat

Suurpellon martat ovat neuloneet vauvapipoja Jorvin lastensairaalaan, vauvapeittoja Uuteen lastensairaalaan sekä tehneet eri tekniikoilla patalappuja ja jakaneet niitä Suurpellon asukkaille.

Vuonna 2019 osallistuimme Marttaliiton ja sen sisarjärjestön 120-vuotisjuhlavuoden Sukat äidille -kampanjaan, jonka puitteissa tehtiin villasukat jokaiselle juhlavuonna ensimmäisen lapsensa synnyttäneelle tai esimerkiksi adoption kautta ensimmäistä kertaa äidiksi tulleelle. Suurpellon Martat, joka koordinoi sukkien keruuta Espoossa, toimitti Jorvin lastensairaalaan yli 1700 sukkaparia.

Sukkia HUSin koronahoitajille

Vuonna 2021 neulomisesta kiinnostuneita marttoja ja heidän kavereitaan pyydettiin neulomaan villasukkia koronahoitajille HUSin teho-osastolle. Suurpellon Martat osallistui kampanjaan neulomalla 27 paria sukkia. Kaiken kaikkiaan Uudenmaan Marttojen jäsenyhdistykset toimittivat eturintamassa taisteleville hoitajille ja muulle henkilökunnalle satoja pareja sukkia.

Vauvasukkia Naistenklinikan teho-osastolle

Keväällä 2021 neuloimme sukkia ja pipoja Naistenklinikan teho-osaston vauvoille. Toukokuun alkuun mennessä toimitimme Naistenklinikalle 65 sukkaparia sekä 11 pipoa ja 10 mustekalaa. Vauvapipoista ja -sukista on jatkuva tarve synnytysosastoilla. Jos haluat osallistua tällaiseen toimintaan, ota yhteys sähköpostilla suurpellonmartat@gmail.com

Sukkia Ukrainasta tulleille pakolaisille

Keväällä 2022 panostamme erityisesti sukkien ja lapasien neulomiseen Ukrainasta Suomeen tulleille pakolaisille. Marttojen ohella tervetulleita kampanjaan ovat myös muut suurpeltolaiset neulomisen ystävät. Järjestämme kevään aikana muutaman marttakahvilan, jossa neulomme yhdessä sukkia, mutta voit luonnollisesti tehdä niitä myös kotonasi. Jos haluat lahjoittaa neulomuksiasi tähän hyvään tarkoitukseen, otathan yhteyttä suurpellonmartat@gmail.com.

Opastusta lahjoituslangoilla

Suurpellon Martat on järjestänyt marttakahviloissaan opastustilaisuuksia, joissa alueen asukkailla on ollut mahdollisuus tulla oppimaan mm. villasukan kudontaa Novitalta lahjoituksena saaduilla langoilla. Tällaista toimintaa on tarkoitus jatkaa koronapandemian laantuessa.