Käsityöt

Suurpellon Martat osallistuu vuosittain Marttaliiton maanlaajuisiin käsityökampanjoihin ja pyrkii omalta osaltaan johdattamaan kiinnostuneita käsityön saloihin. Lisäksi olemme osallistuneet paikallisiin kampanjoihin. Koronarajoitusten aikana olemme neuloneet sukkia HUSin teho-osaston hoitajille sekä Naistenklinikan teho-osaston vauvoille.

Marttojen käsityökampanjat

Suurpellon martat ovat neuloneet vauvapipoja Jorvin lastensairaalaan, vauvapeittoja Uuteen lastensairaalaan sekä tehneet eri tekniikoilla patalappuja ja jakaneet niitä Suurpellon asukkaille.

Vuonna 2019 osallistuimme Marttaliiton ja sen sisarjärjestön 120-vuotisjuhlavuoden Sukat äidille -kampanjaan, jonka puitteissa tehtiin villasukat jokaiselle juhlavuonna ensimmäisen lapsensa synnyttäneelle tai esimerkiksi adoption kautta ensimmäistä kertaa äidiksi tulleelle. Suurpellon Martat, joka koordinoi sukkien keruuta Espoossa, toimitti Jorvin lastensairaalaan yli 1700 sukkaparia.

Muhveja Hoivakoti Kaislaan

Koronavuonna 2020 emme ole voineet kokoontua käsityökahviloihin, vaan kukin martta neuloi kotonaan mm. hypistelymuhveja ja lapasia Hoivakoti Kaislaan. Projekti jatkui vielä vuoden 2021 alkupuolellakin. Tarpeellinen määrä muhveja on nyt saatu tehtyä.

Sukkia HUSin koronahoitajille

Vuonna 2021 neulomisesta kiinnostuneita marttoja ja heidän kavereitaan pyydettiin neulomaan villasukkia koronahoitajille HUSin teho-osastolle. Suurpellon Martat osallistui kampanjaan neulomalla 27 paria sukkia, joista viimeinen erä toimitettiin HUSin hoitajille Matinkylän Marttojen kautta  maaliskuussa. Kaiken kaikkiaan Uudenmaan Marttojen jäsenyhdistykset ovat toimittaneet kuluneen vuoden aikana eturintamassa taisteleville hoitajille satoja pareja sukkia.

Vauvasukkia Naistenklinikan teho-osastolle

Keväällä 2021 olemme neuloneet sukkia ja pipoja myös Naistenklinikan teho-osaston vauvoille. Toukokuun alkuun mennessä olemme toimittaneet Naistenklinikalle jo 65 sukkaparia sekä 11 pipoa ja 10 mustekalaa. Jos haluat osallistua kampanjaan, ota yhteys sähköpostilla suurpellonmartat@gmail.com

Opastusta lahjoituslangoilla

Suurpellon Martat on järjestänyt marttakahviloissaan opastustilaisuuksia, joissa alueen asukkailla on ollut mahdollisuus tulla oppimaan mm. villasukan kudontaa Novitalta lahjoituksena saaduilla langoilla. Tällaista toimintaa on tarkoitus jatkaa koronapandemian laantuessa.