Käsityöt

Suurpellon Martat osallistuu vuosittain Marttaliiton maanlaajuisiin käsityökampanjoihin ja pyrkii omalta osaltaan johdattamaan kiinnostuneita käsityön saloihin.

Marttojen käsityökampanjat

Suurpellon martat ovat neuloneet vauvapipoja Jorvin lastensairaalaan, vauvapeittoja Uuteen lastensairaalaan sekä tehneet eri tekniikoilla patalappuja ja jakaneet niitä Suurpellon asukkaille.

Vuonna 2019 osallistuimme Marttaliiton ja sen sisarjärjestön 120-vuotisjuhlavuoden Sukat äidille -kampanjaan, jonka puitteissa tehtiin villasukat jokaiselle juhlavuonna ensimmäisen lapsensa synnyttäneelle tai esimerkiksi adoption kautta ensimmäistä kertaa äidiksi tulleelle. Suurpellon martat, joka koordinoi sukkien keruuta Espoossa, toimitti Jorvin lastensairaalaan yli 1700 sukkaparia.

Muhveja Hoivakoti Kaislaan

Koronavuonna 2020 emme ole voineet kokoontua käsityökahviloihin, vaan kukin martta neuloi kotonaan mm. hypistelymuhveja ja lapasia Hoivakoti Kaislaan. Projekti jatkuu vielä vuoden 2021 alkupuolellakin.

Sukkia HUSin koronahoitajille

Vuonna 2021 neulomisesta kiinnostuneita on pyydetty kutomaan villasukkia koronahoitajille HUSin teho-osastolle. Alkuvuoden 2021 tilanteen mukaan tarvitaan erityisesti isoja kokoja 39-41 sekä miesten kokoja 43-45. Jos olet kiinnostunut sukkien kutomisesta tähän tarkoitukseen, ole yhteydessä yhdistyksen puheenjohtajaan Eija Määttään (suurpellonmartat@gmail.com), jolta saat halutessasi lankoja ja puikkoja sekä ohjeet toimituksesta.

Opastusta lahjoituslangoilla

Suurpellon martat on järjestänyt marttakahviloissaan opastustilaisuuksia, joissa alueen asukkailla on ollut mahdollisuus tulla oppimaan mm. villasukan kudontaa Novitalta lahjoituksena saaduilla langoilla. Tällaista toimintaa on tarkoitus jatkaa koronapandemian laantuessa.