Suurpellon martat osallistuu kuluvana vuonna 120 vuotta täyttävien Marttaliiton ja Marthaförbundetin sekä 100- vuotisjuhlaansa viettävän Kätilöliiton ”Sukat äidille” -kampanjaan. Tarkoitus on tehdä erilaisia ja erilaisilla tekniikoilla toteutettuja villasukkia ensimmäisen lapsensa synnyttäville tai adoption kautta ensimmäisen lapsensa saaville äideille. Villasukkiin liitetään Marttojen viesti järjestön tuesta perheen arjessa sekä kutsu tulla mukaan marttojen toimintaan. Villasukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille.

Villasukat voi tehdä neulomalla, virkkaamalla tai koukkuamalla yksivärisinä tai kuviollisina omien taitojen mukaan. Pääasiassa tehdään 39-40 koon sukkia. Voit hyödyntää myös Marttaliiton ohjetta, jonka löydät täältä.

Jos et vielä ole rutinoitunut villasukkien kutoja, tule mukaan Suurpellon marttojen kahvilaan, jossa martat opastavat sukan neulomisen saloissa. Vinkkejä ja ohjeita eri tavoilla tehtyihin villasukkiin löydät myös Sukat äidille -Facebook-ryhmässä.

Sukkien keräys ja toimitus Jorvin sairaalaan

Suurpellon Martat toimii ”Sukat äidille” -kampanjassa Jorviin vietävien sukkien kokoajana ja toimittajana. Toukokuun 2019 puoleenväliin mennessä Jorvissa synnyttäville äideille on neulottu noin 900 sukkaparia. Sukkia ovat keräyspisteeseen toimittaneet Suurpellon marttojen ohella mm. Matinkylän, Olarin, Uudentuulen, Laurinlahden, Latokasken, Merituulen, Soukan ja Eestinmetsän  martat sekä MeMartat ja Kirkkonummen Heikkilän Martat. Sukkia ovat neuloneet myös marttoihin kuulumattomat marttojen ystävät! Lämmin kiitos kaikille neulojille!

Kovasta uurastuksesta huolimatta sukkatarve on edelleen suuri. Jorvin sairaalan synnytysosaston arvion mukaan kuukaudessa tarvitaan 170-200 sukkaparia . Näin ollen ahkerien marttojen ja muiden neulomisesta kiinnostuneiden panosta toivotaan myös kesäkuukausien aikana.

Suurpellon martat kerää sukkia seuraavan kerran kesätauon jälkeen viikoilla 12.-18.8.2019 ja 7.-13.10.2019 myöhemmin tarkemmin ilmoitettavana päivänä! Huomioittehan kuitenkin, että yhdistykset voivat viedä sukkia myös suoraan Jorviin synnytysosaston sihteerille. Kampanjan puitteissa tehtäviin sukkiin tulisi laittaa mahdollisuuksien mukaan Sukat äidille -tägit!

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen suurpellonmartat@gmail.com

Tervetulo mukaan Sukat äidille -kampanjaan!

Tästä löydät Marttaliiton tiedotteen aiheesta.

Jaa sivu