Suurpellon martat on osallistunut kuluvana vuonna 120 vuotta täyttävien Marttaliiton ja Marthaförbundetin sekä 100- vuotisjuhlaansa viettävän Kätilöliiton ”Sukat äidille” -kampanjaan. Lokakuun 2019 loppuun mennessä Jorvin synnytysosastolle toimitettiin noin 1700 sukkaparia.

Martat ovat tehneet erilaisia ja erilaisilla tekniikoilla toteutettuja villasukkia ensimmäisen lapsensa synnyttäville tai adoption kautta ensimmäisen lapsensa saaville äideille. Villasukkien mukana on välitetty viesti marttajärjestön tuesta perheen arjessa sekä kutsu tulla mukaan marttojen toimintaan. Projektin etenemistä on voitu seurata Sukat äidille -Facebook-ryhmässä, josta myös on saanut ideoita ja vinkkejä erilaisista malleista. Marttaliiton sukkaohjeen löydät täältä.

Sukkien keräys ja toimitus Jorvin sairaalaan

Suurpellon Martat on toiminut ”Sukat äidille” -kampanjassa Espoon Jorvin sairaalaan vietävien sukkien kokoajana ja toimittajana. Lokakuun 2019 puoleenväliin mennessä Jorvissa synnyttäville äideille on neulottu yhteensä lähes 1700 sukkaparia, mikä kattaa Jorvin synnytysosaston tämänvuotisen tarpeen. Sukkia ovat keräyspisteeseen toimittaneet Suurpellon marttojen ohella mm. Matinkylän, Olarin, Uudentuulen, Laurinlahden, Latokasken, Merituulen, Soukan ja Eestinmetsän, Kirkkonummen Heikkilän Martat sekä MeMartat ja Marttaliiton sisarjärjestön yhdistys Köklax Martha-krets. Sukkia ovat neuloneet myös marttoihin kuulumattomat marttojen ystävät! Lämmin kiitos kaikille neulojille!

Espoon projekti saatettu loppuun

Espoon sukkaprojekti on näin saatettu hienosti loppuun. Sukkia tarvitaan kuitenkin edelleen Naistenklinikalle. Jos sinulla on vielä varastossa sukkia, voit toimittaa ne Suurpellon Marttojen marttakahvilaan 13.11.2019 klo 14-16 Suurpellon Kennoon, Suurpellon puistokatu 18, niin toimitamme ne edelleen Naistenklinikalle.

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen suurpellonmartat@gmail.com

Kiitos kaikille Sukat äidille -kampanjaan osallistuneille!

Tästä löydät Marttaliiton tiedotteen aiheesta.