Suurpellon martat osallistuu kuluvana vuonna 120 vuotta täyttävien Marttaliiton ja Marthaförbundetin sekä 100- vuotisjuhlaansa viettävän Kätilöliiton ”Sukat äidille” -kampanjaan. Tarkoitus on tehdä erilaisia ja erilaisilla tekniikoilla toteutettuja villasukkia ensimmäisen lapsensa synnyttäville tai adoption kautta ensimmäisen lapsensa saaville äideille. Villasukkiin liitetään Marttojen viesti järjestön tuesta perheen arjessa sekä kutsu tulla mukaan marttojen toimintaan. Villasukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille.

Villasukat voi tehdä neulomalla, virkkaamalla tai koukkuamalla yksivärisinä tai kuviollisina omien taitojen mukaan. Pääasiassa tehdään 39-40 koon sukkia. Voit hyödyntää myös Marttaliiton ohjetta, jonka löydät täältä.

Jos et vielä ole rutinoitunut villasukkien kutoja, tule mukaan Suurpellon marttojen kahvilaan, jossa martat opastavat sukan neulomisen saloissa. Vinkkejä ja ohjeita eri tavoilla tehtyihin villasukkiin löydät myös Sukat äidille -Facebook-ryhmässä.

Sukkien keräys ja toimitus Jorvin sairaalaan

Suurpellon Martat toimii ”Sukat äidille” -kampanjassa Espoon Jorvin sairaalaan vietävien sukkien kokoajana ja toimittajana. Elokuun 2019 puoleenväliin mennessä Jorvissa synnyttäville äideille on neulottu yhteensä lähes 1000 sukkaparia. Sukkia ovat keräyspisteeseen toimittaneet Suurpellon marttojen ohella mm. Matinkylän, Olarin, Uudentuulen, Laurinlahden, Latokasken, Merituulen, Soukan ja Eestinmetsän  martat sekä MeMartat ja Kirkkonummen Heikkilän Martat. Sukkia ovat neuloneet myös marttoihin kuulumattomat marttojen ystävät! Lämmin kiitos kaikille neulojille!

Seuraavan kerran keräämme sukkia marttakahvilassamme keskiviikkona 16.10.2019 klo 16-18 Suurpellon Kennolla (Suurpellon puistokatu 18). Huomiothan, että paikka on vaihtunut. Syksyn viimeinen keräysajankohta on 13.11. Yhdistykset voivat halutessaan viedä sukkia myös suoraan Jorviin synnytysosaston sihteerille. Kampanjan puitteissa tehtäviin sukkiin tulisi laittaa mahdollisuuksien mukaan Sukat äidille -tägit!

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen suurpellonmartat@gmail.com

Tervetulo mukaan Sukat äidille -kampanjaan!

Tästä löydät Marttaliiton tiedotteen aiheesta.

Jaa sivu