Suurpellon martat osallistuu kuluvana vuonna 120 vuotta täyttävien Marttaliiton ja Marthaförbundetin sekä 100- vuotisjuhlaansa viettävän Kätilöliiton ”Sukat äidille” -kampanjaan. Tarkoitus on tehdä erilaisia ja erilaisilla tekniikoilla toteutettuja villasukkia ensimmäisen lapsensa synnyttäville tai adoption kautta ensimmäisen lapsensa saaville äideille. Villasukkiin liitetään Marttojen viesti järjestön tuesta perheen arjessa sekä kutsutaan äitejä mukaan marttoihin. Villasukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille.

Villasukat voi tehdä neulomalla, virkkaamalla tai koukkuamalla yksivärisinä tai kuviollisina omien taitojen mukaan. Pääasiassa tehdään 39-40 koon sukkia. Voit hyödyntää myös Marttaliiton ohjetta, jonka löydät täältä.

Jos et vielä ole rutinoitunut villasukkien kutoja, tule ihmeessä mukaan Suurpellon marttojen kahvilaan, jossa martat opastavat sukan neulomisen saloissa. Vinkkejä ja ohjeita eri tavoilla tehtyihin villasukkiin löydät myös Sukat äidille -Facebook-ryhmässä.

Sukkien keräys ja toimitus Jorvin sairaalaan

Suurpellon Martat toimii ”Sukat äidille” -kampanjassa Jorviin vietävien sukkien kokoajana ja toimittajana. Huhtikuun 2019 puoleenväliin mennessä  Jorvissa synnyttäville äideille on neulottu noin 650 sukkaparia. Sukkia ovat keräyspisteeseen toimittaneet Suurpellon marttojen ohella mm. Matinkylän, Olarin, Uudentuulen, Laurinlahden, Merituulen ja Eestinmetsän  martat sekä MeMartat ja Kirkkonummen Heikkilän Martat. Sukkia ovat neuloneet myös marttoihin kuulumattomat marttojen ystävät! Lämmin kiitos kaikille neulojille!

Kovasta uurastuksesta huolimatta sukkatarve on edelleen suuri. Jorvin sairaalan synnytysosaston arvion mukaan kuukaudessa tarvitaan 170-200 sukkaparia . Näin ollen ahkerien marttojen ja muiden neulomisesta kiinnostuneiden panosta toivotaan myös kevät- ja kesäkuukausien aikana. Suurpellon martat kerää sukkia kevään aikana vielä yhden kerran eli 15.5.2019 klo 14-16 Klariksentie 1 A-talon kerhohuoneessa. Kesätauon jälkeen aloitamme sukkien keräyksen elokuussa!

Huomioittehan, että yhdistykset voivat viedä sukkia myös suoraan Jorviin synnytysosaston sihteerille. Kampanjan puitteissa tehtäviin sukkiin tulisi laittaa mahdollisuuksien mukaan Sukat äidille -tägit!

Jos sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen suurpellonmartat@gmail.com

Tervetulo mukaan Sukat äidille -kampanjaan!

Jaa sivu