Albondigas – espanjalaiset tapas-lihapullat

800g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
1 vihreä paprika
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
½  punttia lehtipersiljaa
1 rkl suolaa
reilusti mustaapippuria
2 tl paprikajauhetta
oliiviöljyä paistamiseen

Leikkaa sipuli ja paprika pieneksi. Kuullota ne oliiviöljyssä pehmeiksi. Sekoita jauheliha, mausteet, korppujauhot, muna ja hienonnettu lehtipersilja keskenään. Lisää sipuli ja paprika ja sekoita hyvin. Muotoile ruokalusikallisesta lihapullataikinaa pyöreä pulla ja laita pellile leivinpaperin päälle. Paista lihapullat 200  asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.

Tomaattikastike
800g tomaattimurskaa
5-6 valkosipulin kynttä
1 rkl kuivattua oreganoa
½ tl sokeria
ripaus suolaa
oliiviöljyä paistamiseen

Hienonna valkosipuli ja kypsennä sitä öljyssä noin 30 sekuntia, kunnes se on pehmennyt. Lisää kattilaan tomaattimurska, suola, sokeri ja oregano. Murskaa tomaattimurskan tomaattipalat esim. perunasurvimella tai haarukalla. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Kaada kastike lihapullien päälle. Voit valmistaa lihapullat pari päivää ennen tarjoiluajankohtaa, niin ne ehtivät hyvin maustua. Ennen tarjoilua kuumenna lihapullat uunissa.