Hernehummus ja vihannestikut

Aineet
1 kurkku
2-3 keskikokoista porkkanaa
½ varsisellerinippu

Hummus
1 prk kikherneitä (valutettu paino noin 230 g)
1 valkosipulinkynsi
230 g pakasteherneitä
2 tl tahinia
kourallinen tuoretta minttua
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje:
1. Valmista ensin hummus. Valuta kikherneet ja sekoita joukkoon silputtu valkosipuli, pakasteherneet, tahini ja mintun lehdet. Aja seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suoalalla ja mustapippurilla. Jos seos tuntuu paksulta, lisää hieman vettä, että saat mieleisen koostumuksen.

2. Leikkaa kurkku ja porkkanat sormenpään paksuisiksi tikuiksi. Paloittele varsisellerit samanpituisiksi kuin muut vihannekset. Tarjoile tikut hernehummus-dipin kanssa.

Jaa sivu