Parsa
nippu vihreää parsaa ( 10-12 kpl)
1 tl merisuolaa
1 til hunajaa

Parsan keittäminen
Taita noin 1 cm parsan kannasta pois. Kuori parsat nupun alapuolelta ja huuhtele parsat. Kiehauta laakeassa kattilassa noin litra vettä. Lisää suola ja hunajaa ja kuoritut parsat. Keitä parsoja 5-6 minuuttia. Valuta parsat ja kuivaa ne kevyesti pyyheliinalla tai talouspaperilla. Tarjoile uppomunan ja juuri ennen tarjoilua valmistetun hollandaisekastikkeen kanssa.

Uppomuna
(ks ohje Marttojen Yllätusmuna-esitteestä s. 34)
4 kananmunaa
1 l vettä
3 rkl etikkaa
1 tl suolaa

Hollandaisekastike
1 dl vettä tai kasvislientä
1 dl valkoviiniä
1 salottisipuli
persiljan- ja tillinvarsia
5 valkopippuria
5 munankeltuaista
250 g huoneenlämpöistä voita
suolaa
valkoppippuria
cayennepippuria
½ sitruunan mehu

Valmistus
Laita kattilaan vesi, viini, salottisipuli, yrtit ja valkopippurit. Keitä mausteliemi ja hauduta, kunnes lientä on jäljellä noin puolet eli 1 dl. Siivilöi mausteliemi. Erottele kananmunan keltuaiset pyöreään teräskulhoon ja vatkaa joukkoon myös mausteliemi. Laita vettä kiehumaan kattilaan ja nosta teräskulho kattilan päälle. Tarkista, että kulhon pohja ei ota kiinni kiehuvaan veteen. Vatkaa munaseosta koko ajan miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee, eikä enää maistu raa`alta kananmunalta. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon pehmeää voita nokareina. Tarkista, että kastike on sileää. Mausta kastike suolalla, valko- ja cayannepippurilla sekä vastapuristetulla sitruunamehulla. Jos kastike tuntuu liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan vettä. Siivilöi kastike siivilän läpi ja tarjoile 50-60 asteisena.

Jaa sivu