Kylmäsavustettua lohta ja avokadokreemiä ruissipsillä

Ainekset

100 g kylmäsavustettua lohta
½ pieni punasipuli
pieni nippu ruohosipulia

Avokadotahna

1 kypsä avokado
½ limetin kuoriraaste ja mehu
2 rkl ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

12 ruissipsiä
koristeeksi herneen tai rukolan versoja

Valmistus

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa punasipuli silpuksi. Leikkaa myös ruohosipuli silpuksi ja yhdistä kaikki aineet pienessä kulhossa. Tarkista suola ja rouhi päälle vähän mustapippuria.

Leikkaa avokado puoliksi ja koverra avokado kuorestaan lusikalla. Raasta limetin kuori ja puserra mehu sitruunapuristimella. Yhdistä avokado, limetin kuoriraaste ja -mehu sekä ranskankerma erilliseen kulhoon ja soseuta sauvasekoittimen avulla sileäksi. Lisää vähän suolaa ja mustapippuria. Laita avokadoseos pursotinpussiin ja pursota tahna ruischipseille. Laita päälle lohihakkelusta ja koristele versoilla tai suosikkiyrtilläsi. Tarjoile heti.

Vinkki: Voit valmistella lohihakkeluksen ja avokadokreemin etukäteen, mutta yhdistä aineet rusisipsille vasta juuri ennen tarjoilua.