Merilevätacot kylmäsavulohella

Aineet
5 arkkia norimerilevää
20 lehteä sydänsalaattia
100 g kirjolohen mätiä

Lohitartar
250-300 g kylmäsavulohta
2 rkl ruohosipulia
1 salottisipuli
suolaa mustapippuria

Wasabimajoneesi
1 rkl wasabia
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta
2 dl majoneesia

Perusmajoneesi
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
1 tl dijon sinappia
1 tl valkoviinietikka
0,5 tl suolaa
valkopippuria

Valmistusohje
1 Leikkaa merileväarkit neljään osaan. Irrota sydänsalaatin lehdet toisistaan.
2 Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet pieniksi kuutioiksi.
3 Kuori ja pilko salottisipuli pieniksi kuutioiksi. Huuhdo sipulisilppu kylmässä vedessä ja kaada se hetkeksi valumaan talouspaperille.
4 Hienonna ruohosipuli ohuiksi renkaiksi.
5 Wasabimajoneesi: Valmista ensin perusmajoneesi: Riko kananmuna kulhon pohjalle niin, että keltuainen pysyy ehjänä. Valuta päälle öljy, sinappi, valkoviinietikka ja suola. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle niin, että keltuainen ja teräosan alle. Käynnistä sekoitin ja anna sen olla pohjassa, kunnes öljy on sekoittunut kananmunan kanssa. Jos sekoittuminen ei onnistu heti, nosta sekoittimen terää hitaasti ylös pintaa kohti. Mausta rouhitulla valkopippurilla. Lisää perusmajoneesiin sitruunamehu, wasabi ja soijakastike ja sekoita tasaiseksi.
6 Yhdistä kulhossa kylmäsavulohi, ruohosipuli ja salottisipuli. Sekoita joukkoon wasabimajoneesia. Älä laita joukkoon kaikkea majoneesia, vaan vain sen verran, että seos pysyy mahdollisimman kiinteänä. Tarkista suola ja lisää vähän rouhittua mustapippuria.
7 Tarjoilu: Laita norileväarkki alimmaksi, sen päälle salaatinlehti. Lusikoi lohitartarseos salaatinlehden päälle ja koristele viimeksi mädillä. Tarjoile koktailpaloina.

Alkuperäinen resepti: Tomi Björk, Björk& Aasia, muokannut RS