Sitruunasilakoiden valmistus

500 g silakkafileitä

Liemi raakakypsyttämiseen
2 tl karkeaa merisuolaa
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl vettä
2 laakerinlehteä
4 valkosipulinkynttä

Öljykastike
0.5 dl (sitruunaista ) oliiviöljyä
puolen sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Koristeeksi
sitruunaviipaleita ja laakerinlehtiä

Tee näin:
1. Sekoita kypsytysliemen ainekset. Anna silakkafileiden kypsyä liemessä neljä tuntia.
2. Siivilöi kalat liemestä ja lado ne vadille. Nouki valkosipulinkynnet talteen. Sekoita öljy, sitruunan raastettu kuori, mehu, valkosipulin palat ja maustavat ainekset keskenään. Valele kalat mausteliemellä. Anna maustua kylmässä pari tuntia. Korista vati sitruunaviipaleilla ja laakerinlehdillä.

Jaa sivu