Basilikapesto

2 rkl pinjansiemeniä
1,5 dl raastettu Parmesan-juustoa
1 valkosipulinkynsi
2 ruukkua basilikaa
1,2 dl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Paahda pinjansiemenet pannulla. Heiluta pannua välillä, että siemenet paahtuvat tasaisesti. Laita paahdetut ja jäähtyneet siemenet, raastettu valkosipuli ja juustoraaste sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita kunnes seos on tasainen. Lisää pesty tai ryöpätty basilika ja sekoita taas tasaiseksi. Lisää oliiviöljy tasaisena juovana kulhoon koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes öljy on emulgoitunut juusto-basilikasilppuun kokonaan, eikä öljy enää erotu pinnalla. Mausta suolalla ja siirrä pesto tarjoiluastiaan ja tarjoa välittömästi. Pesto voidaan myös valmistaa noin päivää ennen käyttöä. Siirrä se silloin lasipurkkiin ja sulje kansi huolellisesti, jotta peston vihreä väri säilyy.

Vinkkejä:
Voit tehdä pestoa samalla tavalla esimerkiksi korvaamalla osan basilikasta persiljalla ja/ tai rucolalla tai muilla yrteillä. Oliiviöljyn voit myös osittain korvata rypsiöljyllä, jolloin pestosta tulee miedomman makuinen. Jos pidät valkosipulista, lisää toinen kynsi valkosipulia.

Jaa sivu