Kesäkurpitsa-yrttipihvit

(Noin 12 pihviä)

Aineet
Valkosipulijogurtti
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl tuoretta minttua
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1 valkosipulinkynsi raastettuna
suolaa ja mustapippuria

Pihvit
2 kesäkurpitsaa hienosti raastettuna
1 peruna raastettuna
1 sipuli
2 tl suolaa
2 kananmunaa
1 valkosipulinkynsi raastettuna
½ tl. jauhettua kuminaa
3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
mustapippuria
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
½ tl. leivinjauhetta
Noin 1 dl öljyä paistamiseen
oliiviöljyä tarjoiluun

Valmistus
Valkosipulijogurtti
Sekoita ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
Laita jääkaappiin maustumaan.

Pihvit
1. Raasta kesäkurpitsat, peruna ja sipuli raastimen karkealla osalla.
2. Laita seos isoon siivilään kulhon päälle. Lisää 2 tl suolaa. Anna seistä noin 30-40 minuuttia, kunnes vihanneksista tuleva neste valuu kulhoon.
3. Sekoita sillä aikaa kananmunat, raastettu valkosipuli, kumina ja yrtit kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Aseta puolet kesäkurpitsaseoksesta pyyhkeeseen. Purista nesteet pois seoksesta mahdollisimman hyvin. Tee tämä vaihe huolella, että pihveistä tulee rapeita! Lisää kanamunaseokseen. Purista nesteet ulos myös lopusta kurpitsaseoksesta ja lisää kananmunaseokseen.
5. Lisää leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja ripottele vihannesseoksen päälle. Sekoita varovasti.
6. Lämmitä öljy paistinpannussa ja paista taikinasta pihvejä. Paista kunnes pihvit ovat kullanruskeita (noin 3 min. per puoli). Laita pihvit ritilälle tai tarjoiluastiaan. Ripottele päälle sormisuolaa ja tuoreita yrttejä.
7. Tarjoile jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit tarjoilla kesäkurpistapihvit myös lisukkeena esimerkiksi paistettujen kanafileiden tai muiden pihvien kanssa, jos haluat ateriasta ruokaisemman.