Kukkakaalikroketit

8:lle/noin 35 krokettia

Paahdetut kukkakaalit
600-700 g kukkakaalia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
vastajauhettua valkopippuria

Valkokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl maissitärkkelystä
3 dl maitoa
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl savupaprikajauhetta
vähän suolaa ja valkopippuria
100 g taleggio-juustoa, pieneksi kuutioitu
80 g parmesan-juustoa, raastettuna

Panerointi
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl maissitärkkelystä
1 tl suolaa
1 maustemitta vastajauhettua valkopippuria
2 kananmunaa, kevyesti vatkattuna
100 g Panco-korppujauhoja

Friteeraukseen rypsiöljyä.
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Paahdetut kukkakaalit: Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Laita ne astiaan ja sekoita käsin joukkoon 2 rkl oliiviöljyä. Kaada kukkakaalit leivinpaperin päälle pellille. Lisää suola ja valkopippuri. Laita pelti uuniin noin 30-35 minuutiksi. Anna jäähtyä.
3. Valkokastike: Sulata 50 g voita kattilassa ja lisää 1 dl vehnäjauhoja ja 1 ½ rkl maissitärkkelystä. Sekoita ja anna seoksen kuplia vähän aikaan. Älä ruskista! Lisää lämmitetty maito vähän kerrallaan ja sekoita sileäksi. Lisää maitoa, jos seos tuntuu liian paksulta. Lisää 1 rkl Dijon-sinappia ja 1 tl savupaprikaa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kiehauta seos tasaiseksi ja paksuksi kastikkeeksi noin 5 minuuttia. Lisää parmesan ja tagliatello-juustot ja sekoita, kunnes kastike on tasaista. Lisää joukkoon vielä pieneksi pilkottu paahdettu kukkakaali ja anna seoksen jäähtyä viileässä vähintään tunti. (Seoksen voi myös valmistaa edellisenä päivänä ja laittaa yöksi jääkaappiin.)
4. Panerointi: Ota kolme syvää lautasta ja laita ensimmäiselle lautaselle vehnäjauhot, maissitärkkelys, suolaa ja valkopippuria. Vatkaa kaksi kanamunaa toiselle lautaselle ja kaada panko-jauhoja kolmannelle lautaselle. Pyöritä käsin pieniä palloja kukkakaaliseoksesta. Pyöritä ne ensin jauhoissa, sitten vatkatuissa kananmunissa ja viimeiseksi panko-jauhoissa. Asettele ne vadille tai leikkuulaudalle.
5. Käytä rasvakeitintä tai friteeraa pallot padassa liedellä. Kaada pataan vähintään noin 6 cm:n korkuinen kerros rypsiöljyä. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Friteeraa pallot öljyssä kullan ruskeiksi. Pataan mahtunee noin 8 palloa kerrallaan. Nosta kroketit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja anna ylimääräisen öljyn valua pois. Tarjoile heti sellaisenaan tai jonkin dippikastikkeen kanssa. Ihan tavallinen ketsuppi sopii myös.