KVINOA-KIKHERNEPYÖRYKÄT
Noin 30 pyörykkää

Mehukkaat falafel-tyyppiset pyörykät valmistat nopeasti, jos käytät purkitettuja kikherneitä. Parhaimmilta ne kuitenkin maistuvat, jos keität itse kikherneet. Tarjoa kasvispyörykät raikkaan salaatin ja fetajuuston kanssa.

Aineet
1 ½ dl luomukvinoaa
1 kasvisliemikuutio
1 salottisipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 dl persiljaa
4 dl raakoja tai noin 400 g keitettyjä kikherneitä
2 rkl sitruuna tahinia
2 rkl maizena jauhoja
2 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
vastajauhettua mustapippuria
panko-jauhoja kuorruttamiseen
oliiviöljyä paistamiseen
Pinnalle persiljasilppua
Valmistus
1. Huuhtele kikherneet vedellä ja liota niitä yön yli. Kaada vesi pois ja keitä ne kypsäksi kasvisliemessä (noin 1 tunti). Siivilöi liemi, mutta ota talteen. (Voit ohittaa tämän vaiheen, jos käytät esikeitettyjä kikherneitä purkista.)
2. Huuhtele kvinoa vedellä ja kypsennä pakkauksessa olevan ohjeen mukaan, mutta lisää keitinliemeen kasvisliemikuutio. Anna keitetyn kvinoan jäähtyä.
3. Kuori ja pilko salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulikuutiot ruokalusikallisessa oliiviöljyä parin minuutin ajan. Laita syrjään.
4. Hakkaa persilja hienoksi.
5. Soseuta kikherneet ja 2 ruokalusikallista tahinia tehosekoittimessa. Siirrä kulhoon.
6. Lisää herneseokseen kvinoa, kuullotetut sipulit, persilja, maizena- ja korppujauhot ja 2 ruokalusikallista oliiviöljyä. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Tarkista maku.
7. Anna seoksen asettua noin 30 minuuttia. Jos taikina tuntuu kuivalta, lisää pari ruokalusikallista kikherneiden keitinlientä tai vettä.
8. Pyöritä kvinoa-kikherne-taikinasta pullia. Pyörittele pullat panko-jauhoissa ja paista öljyssä kullanruskeiksi. Koristele persiljasilpulla.
9. Tarjoa pyörykät vihreän salaatin, tomaatti-paprika-kurkku-punasipuli-salsan ja feta -juuston kanssa. Myös mintulla ja sitruunalla maustettu jogurttikastike sopii lisukkeeksi näiden kvinoa-kikherne-pyöryköiden kanssa.

Jaa sivu