PARSAKAALI-FETAJUUSTOPIHVIT

Aineet
250 g parsakaalia
1 pakkaus pakastettuja soijapapuja (n. 250g)
2 kananmunaa
3 rkl maissitärkkelystä
150 g fetajuustoa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Kastike
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa

Salaatti
250 g parsakaalia
kerä jäävuori- tai muuta rapeaa salaattia
1 purkki vihreitä oliiveja
½ ruukkua tilliä

Valmistus
1. Sekoita kastike ensin. Mausta jogurtti sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.
2. Valmista salaatti. Pilko salaatti ja viipaloi parsakaali esimerkiksi mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Lisää joukkoon valutetut oliivit ja ruokalusikallinen oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla. Voit vaihtoehtoisesti käyttää valmista öljy-viinietikka -salaattikastiketta. Ripottele pilkottu tilli päälle.
3. Valmista pihvit: pilko parsakaali pieniksi paloiksi. Sulata soijapavut. Aja parsakaali ja soijapavut pieneksi tehosekoittimessa. Lisää kananmunat, maissitärkkelys ja noin 1 tl suolaa. Mausta mustapippurilla. Murenna fetajuusto ja sekoita vihannestaikinaan.
4. Muovaa taikina pieniksi pihveiksi. Käytä muottia, jos haluat. Paista pihvit öljyssä noin 6 minuuttia.
5. Tarjoile vastapaistetut pihvit salaatin, kastikkeen ja tuoreen leivän kanssa.

Jaa sivu