Punajuuripannacotta
Punajuuripannacotta
250 g keitettyä punajuurta
5 dl kuohukermaa
7 g = 1 tl hienoa merisuolaa
5 liivatelehteä
1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
2. Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi runsaassa vedessä. Anna niiden jäähtyä hieman ja kuori ne. Soseuta punajuuret sauvasekoittimella.
3. Kiehauta kerma ja ota kattila sivuun liedeltä. Lisää punajuurisose ja soseuta seos uudestaan.
4. Lisää suola ja liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi.
5. Laita punajuuri-kermaseos annosastioihin hyytymään noin kolmeksi tunniksi. Voit edistää hyytymistä laittamalla hieman haalenneet pannacotta-vuoat jäähtymään jääkaappiin.
6. Koristele annokset esimerkiksi pieneksi hakatulla punasipulilla ja basilikalla sekä suppilovahvero-pikkelsillä. Voit korvata basilikan myös silmusalaatilla.
7. Tarjoile sellaisenaan tai jonkin miedon sillin tai silakkasäilykkeen lisukkeena. Sopii myös joulupöytään! (alkuperäinen resepti Iltalehti 21.10.2017)