Punajuurihummus
noin 35 annosta.

Aineet
1 tlk (n. 380 g) Kikherneitä
100 g etikkapunajuuria
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä 1 rkl
2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
¼ tl juustokuminaa
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistus
Valuta kikherneet ja punajuuret. Hienonna tai raasta valkosipulinkynsi pieneksi. Soseuta kikherneet ja punajuuret sauvasekoittimella tai monitoimikoneen leikkurilla. Sekoita joukkoon muut aineet. Koristele tuoreilla yrteillä ja/ tai seesaminsiemenillä. Lorauta pinnalle vähän oliiviöljyä.

Valkosipuli-minttu -jogurtti
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl tuoretta minttua
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1 valkosipulinkynsi raastettuna
suolaa ja mustapippuria

Sekoita ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
Laita jääkaappiin maustumaan.

Jaa sivu