Yrttihummus

Aineet
1 purkki kikherneitä (noin 380 g)
¾ ruukkua lehtipersiljaa
1 ruukku tilliä
2 rkl tahinia
2 rkl ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
noin ½ dl oliiviöljyä
½ tl juustokuminaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus:
Valuta kikherneet lävikössä ja huuhtele ne vedellä. Huuhtele yritit ja leikkaa ne vähän pienemmiksi. Laita kikherneet, persilja, tilli, tahini, ranskankerma, sitruunamehu, oliiviöljy ja juustokumina monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Maista tahnaa ja lisää tarvittaessa hieman sitruunamehua. Lisää vähän vettä, jos tahna tuntuu paksulta. Ripottele pinnalle vähän silputtua tilliä ja vähän oliiviöljyä. Tarjoile dippikastikkeena kasvisten kanssa. Tahna maistuu myös seesamikeksien tai ruisnappien kanssa.

Jaa sivu