Paahdettu myskikurpitsakeitto

Aineet (8-10:lle henkilölle)

2 myskikurpitsaa
2-4 rkl oliiviöljyä
800 ml kookosmaitoa
4 dl vettä
1 sitruunan mehu
6 rkl kanafondia
2 rkl raastettua inkivääriä
4 maustemittaa chilihiutaleita
2 tl suolaa

Tarjoiluun:
siemenseos
tuoretta korianteria

Valmistus

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Kuori kurpitsa ja jaa se kahtia. Leikkaa puolikkaat 3-5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele palojen päälle vähän oliiviöljyä. Paahda kurpitsa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes palat ovat kullanruskeita.
3. Ota pelti uunista ja siirrä kurpitsanpalat kattilaan. Lisää kookosmaito ja vesi ja sekoita soseeksi. Mausta sitruunalla, kanafondilla, inkiväärillä ja suolalla ja kiehauta keitto. Anna kiehua miedolla lämmöllä hiljalleen vielä muutama minuutti.
4. Lisää vettä, jos keitto tuntuu sakealta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa, suolaa, chilihiutaleita ja inkivääriä. Tarjoile siemenseoksen kanssa ja koristele keitto korianterilla. Laita tarjolle myös lisää sitruunamehua ja chilihiutaleita, jos ruokailijat haluavat keittoon lisää hapokkuutta ja/tai tulisuutta.

Jaa sivu