SIENI-PUNAJUURIKEITTO
(4-6:lle hengelle)

Aineet
2 punajuurta
2 sipulia
1 porkkana
1 pieni palsternakka
pala selleriä
öljyä
noin 1 ½ litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
laakerinlehti
muutama maustepippuri
noin 150 g valkokaalia (tai hapankaalia)
1 pieni purjo
1-2 dl kuivattuja suppilovahveroita
(tai 1-2 litraa tuoreita)

Tarjoiluun
Ranskankermaa
Basilikaöljyä

Valmistus
1. Pese ja kuori juurekset ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
2. Pese purjo ja suikaloi se.
3. Kuullota juurekset kattilassa tilkassa öljyä.
4. Lisää vesi, liemikuutiot, laakerinlehti ja maustepippurit. Keitä noin puoli tuntia.
5. Lisää purjosuikaleet ja sienet. Keitä vielä noin puoli tuntia.
6. Lisää raastettu etikkapunajuuri, tilkka sen säilöntälientä tai etikkaa. Tarkista maku ja suola.
7. Lisää tarjoillessa smetanaa tai ranskankermaa ja basilikaöljyä keiton pinnalle. Tarjoa
hyvän leivän kanssa.

Vinkkejä
Voit muunnella keittoa esimerkiksi vaihtamalla valkokaalin punakaaliin tai sienet nakkimakkaroihin.

Jaa sivu