Brita-kakku
Brita-kakku on perinteinen makea marenki-marja-sokerikakkupohjainen täytekakku, josta löytyy useita eri versioita. Tämän reseptin mukaan valmistimme Brita-kakun Suomi100 -Syödään yhdessä ruokailtaamme. Alkuperäisen reseptin ovat laatineet Suomen Suurlähetystöille Kim Palhus ja Arto Rastas.

Aineet:
125 g voita
1 dl sokeria
2 munan keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 munan valkuaista
1,5 dl sokeria
1 dl mantelilastuja

Raparperi-hilloke
5 dl kuorittuja, pilkottuja raparpereita
1 dl sokeria
tilkkaa vettä

2 dl kuohukermaa

Ohje:
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen.
2. Sekoita kuiva-aineet toisessa kulhossa. Lisää kuiva-aineet ja maito voi-sokeri-keltuaisseokseen vähitellen.
3. Levitä taikina noin 25 x 30 cm leveälle leivinpaperilla peitetylle pellille.
4. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kakku on vaalean ruskea. Jäähdytä. Jaa kakkukahteen osaan.
5. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
6. Levitä valkuaisvaahto toiselle kakkupohjalle. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 175 asteisessa uunissa, kunnes pinta on vaalean ruskea. Jäähdytä.
7. Valmista täytteeksi raparperihilloke. Laita raparperit, sokeri ja tilkka vettä kattilaan.
8. Keitä miedolla lämmöllä pehmeäksi. Jäähdytä seos. Siivilöi.
9. Vatkaa kerma vaahdoksi.
10. Levitä raparperihilloke toiselle kakkupohjalle ja peitä kermavaahdolla.
11. Nosta marenki-kakkupohja päälle. Tarjoile heti.

Huom! Kakkua ei voi valmistaa etukäteen tai pakastaa. Voit korvata raparperin erilaisilla, sesongin mukaisilla marjoilla tai hedelmillä: mansikoilla, vadelmilla, mustaherukoilla, appelsiineilla, luumuilla, persikoilla jne.

Jaa sivu