Gluteeniton porkkanakakku

Aineet
1,2 dl kookosöljyä
7 dl mantelijauhoa
1,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
½ tl muskottipähkinää
5 kananmunaa
3 dl muscovadosokeria tai fariinisokeria
1 tl vaniljauutetta
noin 300 g porkkanoita
2 dl kookoshiutaleita
2 dl saksanpähkinöitä
(1 dl rusinoita)

Kuorrute
225 g tuorejuustoa, esim. Philadelphia
100 g laktoositonta voita, huoneenlämpöistä
3 dl tomusokeria
1 dl kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljauutetta

Valmistus
Voitele kakkuvuoka kookosöljyllä ja levitä pinnalle mantelijauhoa. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Vatkaa isommassa kulhossa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi noin 5-7 minuuttia. Kananmunien vatkaaminen huolellisesti tässä vaiheessa on erityisen tärkeää, kun käsitellään gluteenittomia raaka-aineita. Vatkaamalla kanamuna ja sokeriseos noin kolminkertaiseksi taataan se, että kakusta tulee kuohkea. Sekoita joukkoon myös vaniljauute.
Sekoita porkkanat, kookoshiutaleet, pähkinät, rusinat ja sulatettu kookosöljy keskenään kolmannessa kulhossa. Sekoita kuivat aineet vuorotellen porkkanaseoksen kanssa kolmessa erässä kanamuna-sokerivaahtoon. Sekoita huolellisesti jokaisen lisäyksen välillä tasaiseki massaksi. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista noin 180 asteisessa uuunissa 33-36 minuuttia. Kokeile koktailtikulla, että kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia. Irrota kakun reunat varovasti veitsellä ja kaada kakku ritilälle jäähtymään. Voit paistaa kakun myös irtopohjavuoassa. Anna kakun jäähtyä kunnolla.

Kuorrute ja kakun kokoaminen
Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi vatkaimella noin 2 minuuttia, kunnes seos on sileää. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.Lisää jogurtti ja vaniljauute ja vatkaa kuorrute kuohkeaksi. Anna seoksen jähmettyä noin 10 minuuttia jääkaapissa, että se on helppo levittää. Jaa kakkupohja kahtia ja levitä noin kolmasosa kuorrutteesta alemman pohjan päälle. Nosta toinen pohja päälle ja levitä ensin kolmnnes kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille. Levitä loppu kuorutteesta vielä kakun päälle. Koristele pinta pähkinärouheella tai mantelialstuilla ja/tai karamellisoiduilla ohuilla porkkanasiivuilla.

Jaa sivu