Jäädytetty Lemon Curd -juustokakku
Jäädytetty lemon curd -juustokakku
Pohja
20 Digestive-keksiä
75 g voita
Sitruunajäätelö
3 kananmunaa
1 rkl taloussokeria
1 maustemitta vaniljajauhetta tai esanssia
2 ½ dl kuohukermaa
1 purkki kondensoitua maitoa (noin 400 g)
300 g Philadelphia- tai muuta tuorejuustoa
1 iso sitruuna, raaste ja sitruunan mehu
Lemon curd -sitruunatahna
3 kananmunaa
2 dl taloussokeria
2 sitruunaa: raastettu kuori ja mehu
100 g huoneenlämpöistä voita
Koristeluun
2 dl kuohukermaa
3-4 minimakaronia tai marenkia
½ tl marjajauhetta, esim. mustikkajauhetta
kukkaisströsseliä tai ruusunlehtiä
Lemon Curd
Sekoita kananmunat, sokeri, raastettu sitruunan kuori ja puristettu mehu paksupohjaisessa kattilassa. Lämmitä seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Kun seos on kiehumapisteessä eli ensimmäisen kuplan noustessa pintaan, poista kattila välittömäsi levyltä. Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan. Siivilöi kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa.
Jäätelö
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisten joukkoon sokeri ja vaniljajauhe ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi kolmannessa kulhossa. Pehmennä tuorejuusto hieman sekoittamalla sitä. Lisää juusto ja purkillinen kondensoitua maitoa kermavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vatkatut keltuaiset, sitruunaraaste ja -mehu. Sekoita tasaiseksii. Kääntele viimeiseksi joukkoon vatkattu valkuainen varovasti. Älä enää vatkaa!
Pohja
Aja digestive-keksit muruiksi tehosekoittimessa. Lisää sulatettu voi ja pyöräytä pari kerta tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kaada seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisijaltaan noin 20-24 cm:n kokoinen) ja tasoita pinta. Kaada noin 1/3 jäätelöseoksesta pohjan päälle. Lisää 1/3 lemon curdia. Vuorottele kerroksia pari kertaa ja laita viimeksi päälle hieman lemon curdia. Peitä kakku alumiinifoliolla ja siirrä se jäätymään pakasteeseen vähintään neljäksi tunniksi. Ota juustokakku pakastimesta vähintään tunti ennen tarjoilua. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja laita pursotinpussiin. Pursota kakun pinnalle kermavaahto huippuja. Koristele marengeilla tai eri värisillä makkaroneilla, marjajauheella ja ruusun terälehdillä tai kukkaisströsselillä. Tarjoile jälkiruokana. Sopii myös erinomaisesti kevään kahvipöytään.