Maa-artisokka -minipizzat

Aineet (14-16 pizzaan)

Pizzapohja
15 hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl sokeria
1 tl sormisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
6 ½ – 7 dl erikoisvehnäjauhoja

Pizzatäyte
150 g tuorejuustoa
300 g taleggio juustoa tai muuta vahvanmakuista juustoa
6-8 maa-artisokkaa
1 sitruunan kuori
muutamia salvianlehtiä

Yrttiöljy
¾ dl oliiviöljyä
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 tl hienoksi hakattua rosmariinia
½ sitruunan kuori
½ tl suolaa
2 maustemittaa mustapippuria

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja oliiviöljy. Sekoita jauhot joukkoon vähitellen ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on elastinen. Lisää vaivaamisen lopussa suola ja varmista, että se on kunnolla sekoittunut taikinaan. Sirottele taikinan pinnalle vähän jauhoja ja anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (noin 45 min). Laita uuni lämpiämään noin 230 -250 asteeseen.

Valmista taikinan kohoamisen aikana yrttiöljy sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

Kun taikina on kohonnut, jaa taikina 14-16 pieneen palaan ja kauli ne jauhotetulla pöydällä litteiksi. Nosta pizzapohjat uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä pizzapohjille kerros tuorejuustoa.

Pese maa-artisokat huolellisesti ja viipaloi ne mandoliinilla ohuiksi siivuiksi.

Levitä maa-artisokkaviipaleet ja juustoraaste pizzoille.

Paista pizzat noin 10 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota pizzat uunista ja anna niiden hieman jäähtyä. Raasta pizzojen päälle sitruunankuorta ja ripottele päälle salvian lehtiä. Lorauta pinnalle yrttiöljyä ja tarjoile pizzat keiton kanssa.

Jaa sivu