Pasteles de nata

Ainekset (25 kpl)

500 g voitaikinaa

Täyte
5 dl kuohukermaa
1/4 kpl sitruunaa (kuoriviipaleita)
1 kpl kanelitankoa
1 1/4 dl sokeria
1/2 rkl vehnäjauhoja
8 kpl keltuaista

Pinnalle
2 rkl kanelia

Sulata voi- tai lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina ohueksi levyksi (30 × 20 cm). Rullaa se tiukasti ja leikkaa puolen sentin kiekoiksi. Painele taikinapala vedellä kostutetuin peukaloin leivosmuottien (vetoisuus 1/2 dl) pohjille ja reunoille. Voit käyttää myös muffinipeltiä tai pieniä kartonkivuokia. Siirrä vuoat jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Mittaa kerma, sitruunankuoret ja kanelitanko pinnoitettuun kattilaan. Kiehauta ja siirrä sivuun. Anna maustua 20 minuuttia. Poista kuoret ja tanko.

Sekoita vehnäjauhot sokeriin ja yhdistä keltuaisten kanssa kulhossa. Vatkaa keltuaisseos kermaan ja kuumenna, kunnes seos saostuu. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä.

Täytä leivosmuotit ja paista kermaleivoksia 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Tupsauta portugalilaisten kermaleivosten päälle kanelia ja tarjoa lämpiminä kahvin kera.

Kuva: Aitojen kermaleivosten valmistusta Lissabonissa.

Jaa sivu