Japanilainen munakasrulla

8 palaa (valmistusaika 25 min + 35 min)

Aineet
6 kananmunaa
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 tl Miriniä
1 tl soijakastiketta
½ tl valkopippuria myllystä
2 rkl mustia seesaminsiemeniä

Täyte
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl (tai maun mukaan) wasabia
2 rkl garia eli sushi-inkivääriä hienonnettuna
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
200 g graavilohiviipaleita

Valmistusohje
1
Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää kerma, Mirin ja soijakastike. Mausta pippurilla.
2 Laita leivinpaperi uunivuokaan (koko noin 25 cm x 35 cm). Ripottele pohjalle seesaminsiemenet. Kaada massa vuokaan.
3 Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4 Aseta kypsä munakasrulla puhtaalle leivinpaperille siemenpuoli alaspäin. Anna jäähtyä.
5 Sekoita tuorejuusto, wasabi, inkivääri ja ruohosipuli keskenään.
6 Levitä tuorejuustoseos jäähtyneelle munakasrullalle. Lado päälle lohiviipaleet. Kääri kääretortun tapaan rullalle.
Viipaloi rulla. Tarjoa sellaisenaan tai vihreän salaatin kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen, HS.fi/ruoka