Kievin kana – voilla ja yrttiseoksella täytetty kanarulla kiovalaiseen tapaan

Kievinkana valmistetaan taittamalla nuijittu kanan rintafilee kylmän voitäytteen ympärille ja tämän jälkeen paneroimalla se ja uppopaistamalla leike öljyssä. Leikkeen sisällä oleva voitäyte vaihtelee ja saattaa sisältää muun muassa yrtti- tai valkosipulivoita. Ukrainassa leike tarjoillaan usein tuoreiden herneiden ja siivutettujen perunoiden kanssa.

Resepti neljälle annokselle

Ainesosat

4 broilerin rintafileetä
75 g voita
1 dl silputtuja yrttejä: rakuunaa, basilikaa, timjamia persiljaa ja/tai rosmariinia
1–2 valkosipulin kynttä
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
1 tl suolaa

Leivitys

1 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 1/2 dl maustettuja korppujauhoja

Uppokypsentämiseen

öljyä

Valmistus

  1. Leikkaa jääkaappikova voi neljäksi tangoksi. Silppua yrtit ja valkosipuli. Purista sitruunamehu. Yhdistä yrtit, valkosipuli ja sitruunamehu laakealla lautasella. Pyöräytä tangot silputussa yrttiseoksessa ja pane ne hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen.
  2. Irrota varovasti broilerin sisäfileet rintapaloista. Leikkaa lihan paksuimpaan kohtaan vinottain ohut viilto ja käännä rintapala auki kuin kirja. Nuiji rintafileet muovikelmun välissä mahdollisimman ohuiksi rikkomatta niitä. Nuiji myös sisäfileet aivan ohuiksi. Mausta rintafileet vastarouhitulla pippurilla ja suolalla. Pane voitanko fileen keskelle ja peitä se sisäfileellä. Kääri kanafileet tiukaksi rullaksi ja kiinnitä reunat muutamalla cocktailtikulla
  3. Ota esille kolme lautasta. Laita vehnäjauhot yhdelle lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa valkuainen ja keltuainen korppujauhot kolmannelle lautaselle. Pyörittele kanarullat ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Tarkista, että jokainen kuorrutuskerros peittää kanarullat joka kohdasta, jotta voi ei pääse valumaan ulos kypsennyksen aikana. Laita korppujauhotetut kanarullat jääkaappiin, kunnes paistat ne.
  4. Kuumenna öljy padassa tai frittikeittimessä 180 asteiseksi. Paista kanarullat kullanruskeiksi. Rullat kypsyvät noin viidessä minuutissa. Nosta kanarullat reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Poista cocktailtikut ja tarjoa heti.

Tarjoilu

Ukrainassa ruoka tarjotaan herneiden ja viipaloitujen perunoiden kanssa.

Vinkit: 1. Voit lisätä korppujauhoihin vähän paprikajauhetta, jos haluat lisää makua.

  1. Voit paistaa kanarullat myös paistinpannussa runsaassa öljyssä ja nostaa ne uunivuokaan, joka laitetaan noin 160 asteiseen uuniin 10–20 minuutiksi jälkikypsymään.

(Resepti: Muokattu Kotilieden Himahella-sivuston reseptistä)