Tarvikkeet 4 hengelle

4  broilerifileetä
8 viipaletta parmankinkkua
12 salvianlehteä
0.5 rkl öljyä paistamiseen
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 l kuumaa kasvislientä
30 g voita
1 dl Parmesan-juustoa raasteena

Lisäksi maustamiseen suolaa ja pippuria maun mukaan.

Valmistusohjeet

Nuiji broilerifileet kahden muovin välissä vajaan sentin paksuisiksi pihveiksi. Jos et omista lihanuijaa, lyö pihvejä kasarilla. Suolaa ja pippuroi pihvit.

Levitä kinkkuviipaleet ja salvianlehdet broileripihvien päälle ja kääri pihvit ohuemmasta päästä rullalle niin että kinkku ja salvia jäävät sisään. Leikkaa rullat kolmeen osaan. Pujota rullapalat vartaisiin (kolme per varras) tai sulje ne hammastikulla.

Aloita risoton valmistus. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy laakeassa pannussa tai paistokasarissa ja kuullota sipulisilppu siinä pehmeäksi.

Lisää riisi ja kääntele, kunnes jyvät muuttuvat kuultaviksi. Kaada pannulle viini ja sekoittele, kunnes viini imeytyy riisiin. Pienennä lämpöä, lisää pannulle kasvislientä kauhallinen ja siirry paistamaan broilerivartaita.

Samalla kun paistat broileria, lisää risottoon lientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä riisiin melkein kokonaan ennen kuin kaadat lisää. Sekoittele välillä.

Kuumenna öljy pannussa ja paista vartaita noin kymmenen minuuttia. Kääntele niitä välillä, jotta broileri kypsyy joka puolelta.

Risotto on kypsää, kun se on kiehunut 15–20 minuuttia. Lisää voi ja parmesaaniraaste. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Vinkki
Tarjoa risotto ja broilerivartaat haudutetun fenkolin kanssa. Käytä fenkoleiden haudutusliemi vartaiden kastikkeena.

Jaa sivu