Hedelmäinen tuorepuuro

Tuorepuuro valmistetaan liottamalla hiutaleita nesteessä yön yli. Hiutaleet pehmenevät ja puurosta tulee rakenteeltaan erilaista kuin keitetystä puurosta. Tällä tavalla valmistettu puuro sopii sekä aamupalalle, välipalaksi tai lounaaksi. Puuron valmistukseen ei mene paljon aikaa ja voit tehdä kerralla isomman annoksen moneksi päiväksi! Alla olevalla reseptillä teet noin 2 annosta.

2 ½ dl kaurahiutaleita
2 ½ dl kauramaitoa
1-2 tl hunajaa
ripaus suolaa
1 raastettu päärynä tai omena
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua kardemummaa

Koristeeksi:
½ päärynä
1 dl pähkinöitä
mustia viinimarjoja tai mustikoita
1/1 rkl voita
vähän hunajaa
maustamatonta jogurttia tai kaurajogurttia

1. Sekoita illalla kaurahiutaleet kauramaitoon ja lisää hunaja, suola, inkivääri ja kardemumma sekä raastettu päärynä.
2. Tuorepuuro on valmista aamulla.
3. Viipaloi päärynä ja paista se pienessä määrässä voita yhdessä pähkinöiden kanssa.
4. Lisää 1-2 lusikallista jogurttia puuron päälle ja koristele paistetuilla päärynäviipaleilla ja pähkinöillä. Voit laittaa pinnalle myös marjoja ja valuttaa päälle vähän hunajaa maun mukaan. Kokeile erilaisia sinulle maistuvia makuyhdistelmiä. Esimerkiksi mustat viinimarjat sopivat hyvin tuorepuuron kanssa. Tai ehkä haluat laittaa päälle lempihilloasi!

Resepti: Inhemska frukträd-vihko, Marthaförbundet

Jaa sivu