Omena-puolukka-vispipuuro

1 litra vettä
2 dl puolukoita tai puolukkasurvosta
3-4 omenaa tai 2 dl omenasosetta
noin 1 dl sokeria
1 ½ dl mannasuurimoita
ripaus suolaa
ripaus kanelia

1. Kuori ja lohko omenat ja laita ne kattilaan kiehumaan veden ja puolukoiden kanssa.
2. Keitä muutama minuutti, kunnes omenat ovat pehmenneet.
3. Sekoita joukkoon mannasuurimot ja keitä puuroa hiljalleen noin 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Sammuta liesi ja anna puuron vielä hautua kannen alla muutama minuutti.
4. Lisää joukkoon sokeri sekä ripaus suolaa ja kanelia. Maista ja lisää sokeria maun mukaan.
5. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se sen jälkeen kuohkeaksi.
6. Tarjoa puuro maidon tai kermamaidon kanssa.

Vinkki:
Voit keittää vispipuuron melkeinpä mistä marjoista tai hedelmistä tahansa: Mansikoista, mustista- tai punaisista viininmarjoista, raparperista tai näiden yhdistelmistä. Voit myös kokeilla laittaa vispipuuroon vaniljaa.

Jaa sivu