KESÄKURPITSA-FENKOLI -SALAATTI

1 kesäkurpitsa
1 fenkoli
1 kerä lehtisalaattia
1 dl lehtipersiljaa
1 dl minttua
2 rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl sitruunamehua
1/2 valkosipulin kynsi
suolaa
vastarouhittua mustapippuria

1. Leikkaa kesäkurpitsa ja fenkoli mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Säästä fenkolin versot. Laita ohueksi siivutetut vihannekset jääveteen 5-10 minuutiksi. Pilko lehtisalaatti pienemmäksi.
2. Valmista salaattikastike. Sekoita keskenään oliiviöljy, sitruunamehu ja pilkottu tai raastettu valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Valuta kesäkurpitsa ja fenkoli hyvin ja lisää ne salaattikulhoon lehtisalaatin kanssa. Lisää pieneksi pilkotut yrtit (minttu, persilja, fenkoli). Sekoita salaattikastike salaattien joukkoon ja tarjoile.
4. Vinkki: Voit lisätä joukkoon noin 30 g pecorino- tai parmesan -juustoa. Granaattiomenan siement sopivat myös hyvin tähän salaattiyhdistelmään.

Jaa sivu