KVINOA-PUNAKAALISALAATTI
Värikäs salaatti, joka sopii lisukkeena erilaisten paistettujen liharuokien kanssa, mutta on riittävän ravitseva myös pääruokana tai lounassalaattina.

(4-6:lle hengelle tai lisukkeena 10-12 hengelle)

Aineet
1 ½ dl punaista kvinoaa
1 kasvisliemikuutio
1 pieni kerä punakaalia
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria
1 granaattiomena
1 ruukku lehtipersiljaa
6 kuivattua aprikoosia
1 pieni punasipuli
100 g babypinaattia
1 dl paahdettuja manteleita tai cashewpähkinöitä

Valmistus
1. Keitä kvinoa kypsäksi kasvisliemessä pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
2. Puhdista ja suikaloi punakaali. Paista punakaali melko pehmeäksi pannulla oliiviöljyssä, noin 5 minuuttia. Lisää balsamico ja anna hautua minuutin verran. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
3. Puolita granaattiomena ja irrota siemenet vaaleasta hedelmän osasta. Silppua lehtipersilja ja suikaloi aprikoosit. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.
4. Kaada kvinoa suureen kulhoon. Kääntele sekaan punakaali, granaattiomenan siemenet, pinaatti ja silputtu persilja.
5. Laita salaatti tarjoiluastiaan ja aseta paahdetut mantelit tai pähkinät päälle.
6. Tarjoile lisukkeena tai lounassalaattina.

Jaa sivu