Papu-artisokka-lohi -salaatti

Aineet
200 – 250 g kylmäsavu- tai graavattua lohta
1 kerä rapeaa lehtisalaattia
½ kurkku
1 purkki öljyssä tai vedessä säilöttyjä latva-artisokan sydämiä
1 purkki kidneypapuja, noin 400 g
4-5 keitettyä kananmunaa
1 paprika
tilliä

Kastike
2 rkl dijon sinappia
2 rkl hunajaa
1 rkl puristettua sitruunan mehua
2 rkl valkoviinietikka tai vaaleaa balsamicoa
1 ½ dl rypsi- tai oliiviöljyä
(1 pieni vihreä jalopenoa)

Keitä kananmunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Pese vihannekset huolellisesti. Pilko kurkku ja paprika pieniksi kuutioiki tai suikaleiksi. Kaada kikherneet siivilään ja huuhtele ne kylmän veden alla. Leikkaa artisokansydämet pienemmiksi lohkoiksi ja suikaloi lohiviipaleet 3-4 cm:n paloiksi. Revi lehtisalaatti kulhoon. Lisää joukkoon kidneypavut, kurkku ja paprika ja sekoita. Asettele artisokan palat, kananmunan puolikkaat ja savulohi salaattisekoituksen päälle ja koristele lopuksi tillillä.

Kastike:
Leikkaa jalopeno pieniksi paloikis. Laita kaikki ainekset paitsi öljy korkeaan, kapeaan kulhoon. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää öljy seokseen vähitellen ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos kastike on liian paksua, voit lisätä siihen 1-2 ruokalusikallista vettä. Mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Ripottele sitä muutama ruokalusikallinen salaatin päälle. Tarjoile loput kastikkeesta erillisessä kulhossa, josta jokainen voi lisätä sitä maun mukaan. Huom! Jos et pidä vahvoista mauista, voit jättää jalopenon kokonaan pois. Jos pidät valkosipulista, voit pilkkoa kastikkeeseen mukaan yhden valkosipulin kynnen.

Jaa sivu