Parsa-fenkoli-retiisi -salaatti

1-2 nippua vihreää parsaa, a noin 400 g
1 rkl + 2 rkl oliiviöljyä
1 tl + ½ tl sormisuolaa
1 fenkoli
1 nippu retiisiä, noin 16 kpl.
n. 100 g paahdettuja manteleita

Kuori parsat ja leikkaa ne 2-3 cm:n mittaisiksi paloiksi. Paista ne öljyssä (noin 1 rkl) noin 3-4
minuuttia. Mausta sormisuolalla (n. 1 tl) ja anna niiden jäähtyä tarjoiluvadilla.
Puhdista fenkoli ja retiisit ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Sääsät ohuet
fenkolinlehdet koristeluun. Levitä paahdetut mantelit parsojen päälle ja lisää viimeksi ohuet fenkoli ja
retiisiviipaleet. Ripottele päälle 2 rkl öljyä ja 1 /2 tl sormisuolaa. Koristele fenkolilehtisilpulla tai persiljalla.
Tarjoa lisukkeena esim. pääsiäispöydässä.

Jaa sivu