Rapea kukkakaali – mustikkasalaatti

Ainekset

250 g vihreää parsaa
puolikas kukkakaali
2 vihreää omenaa
3 dl tuoreita mustikoita tai pensasmustikoita
1 dl cashewpähkinöitä
2 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
1 kerä lehtisalaattia

Salaattikastike

3 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl tahinia eli seesamitahnaa
1-2 rkl jauhettua kurkumaa
1 tl sitruunamehua
½ tl suolaa

 Koristeluun

vesikrassia tai erilaisia versoja

Valmistus

Vuole parsat mandoliinilla tai leikkaa ne veitsellä ohuiksi lastuiksi. Lohko kukkakaali pieniksi kimpuiksi tai leikkaa se veitsellä ohuiksi siivuiksi. Sekoita kaikki kasvikset laakeassa salaattikulhossa ja ripottele päälle mustikat, cashewpähkinät ja seesaminsiemenet. Koristele vesikrassilla tai suosikkiversoillasi.

Valmista kastike. Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa kastike salaatin kanssa,

Vinkki

Voita leikata ja viipaloida kasvikset ja omenat etukäteen. Laita ne kylmään veteen jääkaappiin odottamaan ja kokoa salaatti vasta juuri ennen tarjoilua. Voit käyttää salaatissa myös muita kasviksia esim. parsakaalia, romanescoa tai varhaiskaalia.