RAPEA VILJARIISI-KUKKAKAALI-LEHTIKAALI-KABOULEH

Aineet
1 ½ dl 3-viljariisiä tai ohrasuurimoita
1 kasvisliemikuutio
vettä
1 salottisipuli
1 porkkana
kasvisöljyä paistamiseen
pieni kukkakaali
3-4 lehtikaalin lehteä varret poistettuina
1 avomaan kurkku tai ½ kurkku
1 punasipuli tai kevätsipuli pieniksi kuutioituna
¾ dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl chilihiutaleita
mustapippuria
suolaa

Valmistus
1. Keitä viljariisi kasvisliemessä, kunne se on kypsää (noin 20-30 minuuttia). Anna jäähtyä.
2. Pilko kukkakaali ja lehtikaali tehosekoittimessa pieneksi ”riisiksi”. Varo pilkkomista lehtikaalia niin pieneksi, että siitä ei muodostu tahnaa! Laita pilkotut kalit kulhoon.
3. Kuullota salottisipuli ja porkkana öljyssä pannulla. Lisää viljariisi ja paista kultaisen ruskeaksi, niin, että saat siihen rapean pinnan. Anna jäähtyä.
4. Yhdistä seos kukkakaaliin ja lehtikaaliin. Lisää oliiviöljy ja valkoviinietikka. Mausta suolalla, pippurilla ja chilihiutaleilla. Lisää pilkottu kurkku ja punasipuli.
5. Tarkista maku ja lisää mausteita ja tilkka viinietikka tarpeen mukaan. Seoksen pitää maistua kirpeältä ja hieman tuliselta.
6. Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena kasvispihveille, kanalle tai paistetulle lihalle.

Jaa sivu