Toimintamme

 

Suurpellon Martat ry toimii Suurpellon dynaamisesti kehittyvässä kaupunginosassa Etelä-Espoossa. Yhdistys on perustettu vuonna 2014.  Toimintamme rungon muodostavat eri teemoin toteutettavat marttaillat, joiden lisäksi tuomme oman panoksemme taustajärjestömme Marttojen perustarkoituksen ja teemojen mukaisesti erilaisiin Suurpellossa järjestettäviin tapahtumiin.

Marttaillat

Kokoonnumme marttailtoihin pääsääntöisesti parittomilla viikoilla tiistaisin klo 18.00-20.00. Tapaaminen voi olla teemakohtainen luento- tai esittelyilta Suurpellossa tai esimerkiksi teatteri-ilta, vierailu taidenäyttelyyn, museoon tai johonkin muuhun kiinnostavaan kohteeseen. Tapahtumat on koottu toimintakalenteriin. Poikkeavista aikatauluista ilmoitamme toimintakalenterin ohella myös Facebook- ja Instagram -sivuillamme.

Ruoka

Pari kertaa vuodessa teemme yhdessä ruokaa Henttaan Marttojen kanssa joko satokausitarjonnasta tai muista Marttaliiton teema-aineksista. Esimerkiksi vuonna 2019 marttojen pääruoka-aine oli kananmuna, jota pyrimme hyödyntämään monipuolisesti ruokailloissamme. Syksyn ruokatapahtumassamme valmistimme kasvisruokaillallisen satokauden parhaista tuotteista.

Olemme myös pyrkineet innostamaan Opinmäen kansainvälisen koulun oppilaita leipomisen saloihin. Jo useampana vuonna olemme leiponeet heidän kanssaan karjalanpiirakoita, sämpylöitä ja korvapuusteja. Syksyllä 2019 osallistuimme myös marttojen ”Lokakuu on puurokuu” -tempaukseen ja tarjoilimme Opinmäessä alueen asukkaille neljää erilaista puuroa.

Käsityöt

Resurssiemme puitteissa osallistumme Marttojen valtakunnallisiin käsityötempauksiin. Olemme neuloneet ja virkanneet pipoja Jorvin lastensairaalaan synnytysosastolle, virkanneet vauvapeittoja Uuteen lastensairaalaan  sekä osallistuneet Marttaliiton patalappukampanjaan. Vuonna 2019 neuloimme muiden espoolaisten marttayhdistysten kanssa villasukkia marttojen 120-vuotisjuhlavuoden kampanjassa, jonka puitteissa lahjoitettiin villasukat jokaiselle ensi kertaa äidiksi tulleelle, ensisynnyttäjälle tai esimerkiksi adoption kautta ensi kertaa äidiksi tulleelle. Suurpellon martat myös koordinoi Espoossa villasukkien keruuta ja toimitusta Jorvin sairaalan synnytysosastolle. Kaiken kaikkiaan kauttamme kulki äideille sukkia yli 1700 paria.

Kulttuuritapahtumat

Muutaman kerran vuodessa pyrimme tutustumaan pääkaupunkiseudulla järjestettäviin kulttuuritapahtumiin, kuten taidenäyttelyihin ja teatteriesityksiin. Olemme myös kartoittaneet paikallisia kartanoita ja muita perintökohteita, joihin olemme saaneet järjestettyä yhteisvierailuja.

Yhteistapahtumat muiden toimijoiden kanssa

Suurpellon Martat toimii yhteistyössä mm. Suurpelto-seuran, Suurpelto Markkinoinnin, Espoon kansainvälisen koulun (EIS), Olarin koulun sekä alueen päiväkotien kanssa korostaen yhteisöllisyyttä, uuden oppimista ja yhdessä tekemistä. Olemme olleet jo useana vuonna toteuttamassa Suurpelto kukkii -tapahtumaa keväällä sekä joulumyyjäisiä loppuvuodesta.

Suurpellon Martat on myös koordinoinut Espoon marttayhdistysten yhteistä kahvilaprojektia Ommel-tapahtumassa, joka on järjestetty jo kahtena vuonna Suurpellon Opinmäessä. Kesäkuussa 2019 tapahtumassa kävi noin 4000 vierasta, joiden ruokkimisesta vastasi noin 70 espoolaista marttaa eri yhdistyksistä. Kesällä 2020 tapahtuma jouduttiin peruuttamaan koronaepidemian vuoksi, mutta näillä näkymin yhteistyö jatkuu vuonna 2021.

Tervetuloa mukaan

Olemme avoimia uusille ideoille ja toimintamuodoille. Toivotamme Sinut ideoinesi sydämellisesti tervetulleeksi joukkoomme! Alkuun pääset ottamalla yhteyttä:

Yhteinen sähköpostiosoitteemme: suurpellonmartat@gmail.com

Eija Määttä
Suurpellon Martat ry puheenjohtaja
Puh. 040 724 5192

Riitta Scheiman
Suurpellon Martat ry, varapj. (ruokamartta)
Puh. 0400 411 695