Kaiken alku on juuri -juurileipäilta 13.10.2021 Opinmäessä

Keskiviikkona 13.10.2021 kokoonnuimme pitkän koronasulun jälkeen Opinmäen opetuskeittiöön opettelemaan ruokamartta Riitta Scheimanin johdolla juurileivän valmistusta.

Juurileipä- ja ruokailta oli oikeastaan ensimmäinen live-tapahtuma noin 1,5 vuotta kestäneen koronasulun jälkeen. Olimme kutsuneet mukaan myös Matinkylän Martat. Kiinnostus oli kova, sillä paikalla oli yhteensä  parikymmentä innokasta oppijaa.

Keskityimme ruokaillassa perusjuurileivän valmistukseen, ja Riitta suosittelikin opettelemaan ensin yhden leivän valmistuksen ja siirtymään vasta sitten uuden leivän valmistukseen. Illan aikana saimme Riitalta niin selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet ja henkilökohtaista opastusta niin, että kaikki varmasti saivat herkullisen juurileivän aamiaispöytäänsä. Osallistujat saivat nimittäin mukaansa illan aikana esivalmistetun vaalean juurileivän kylmäkohotettavaksi yön yli jääkaapissa ja paistettavaksi seuraavana päivänä. Lisäksi saimme hapanjuuren ja ohjeet sen herättämiseksi seuraavalla leipomiskerralla.

Leivän kohotessa Matinkylän Martat valmistivat herkullista syksyistä myskikurpitsakeittoa, jonka nautimme illan päätteeksi Riitan aikaisemmin leipomien juurileipien kera.

Oli todella mielenkiintoinen ilta! Kiitos paljon Riitta arvokkaista opeista!