Marttakahvila Espoo-päivässä

Lauantaina 28.8.2021 vietettiin jo perinteeksi muodostunutta Espoo-päivää Lillhemtin puistossa, Tapahtuman toteutuksesta vastasi Suurpelto-seura, joka oli järjestänyt puistoon elävää musiikkia, karaokea, erilaisia pelejä ja leppoisaa yhdessäoloa. Ilmakin suosi juhlijoita ja iltapäivän tullen aurinko helotti täydeltä taivaalta.

Suurpellon Martat piti tilaisuudessa kahvilaa, jossa oli tarjolla kahvia, teetä, mehua sekä Espoo-wienereitä ja voisilmäpullia. Herkulliset leivonnaiset maistuivat Espoo-päivän viettäjille!

Kiitos järjestelyistä Suurpelto-seuralle!

Espoo-päivän wiener -leivokset

Jos et pääsyt paikalle Espoo-päivään, voit leipoa nimikkowienereitä seuraavalla reseptillä. Taikinasta tulee 15-20 wieneriä

Taikina

150 g voita
2rkl sokeria
2 kananmunaa
40 g hiivaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa

Täyte

100 g voita
100 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria

Lisäksi 1 kananmuna voitelua varten

Hiiva liuotetaan kädenlämpöiseen maitoon. Kananmunat lisätään maitoon hyvin sekoittaen. Huoneenlämpöinen pehmeä voi, sokeri ja jauhot lisätään ja vaivataan tasaiseksi taikinaksi. Taikina kaulitaan levyksi. Täytteen tomusokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri vatkataan vaahdoksi. Täyte levitetään taikinalevyn päälle. Levy rullataan ja siitä leikataan noin 3 cm paksuisia viipaleita. Rullat laitetaan leivosvuokiin nousemaan noin tunniksi. Leivokset voidellaan kananmunalla ja paistetaan 250 asteessa noin 10 – 12 minuuttia.

 Lähde / koonnut: Tarja Rae: Keittiömuistoja ja ruokaohjeita Espoosta