Itsenäisyyspäivän aattona vietimme syyskauden päättäjäisiä ja pikkujoulua perinteikkäässä Konstan Möljä -ravintolassa Hietalahdenkadulla. Rannikkokarjalaisesta saaristolaishenkisestä noutopöydästä saimme nauttia herkullisten itse valmistettujen kala- ja vihannesalkupalojen jälkeen erinomaista lohiseljankaa sekä pääruokavaihtoehtoina Vorschmackia, lihapullia, kanaa, poronkäristystä ja monenlaisia kalaruokia. Ruoka oli erinomaisen hyvää ja henkilökunta erittäin ystävällistä ja vieraansa huomioivaa.

Konstan Möljä on toiminut samalla paikalla 37 vuotta ja nykyinen omistajapariskunta on ollut ohjaimissa jo 12 vuotta. Isäntä kertoi meille paikan historiikista ja kuvatauluista seinillä, jotka kuvaavat Uuraan sataman vaiheita. Viipuri-kabinetti, jossa ruokailimme, on kopio yhdestä Viipurin linnan huoneesta. Pääsalin lattiaa halkoo möljä, joka tarkoittaa laituria. Laiturilta laskeudutaan pääsaliin sekä kabinetteihin. Paikka oli tupaten täynnä ja erityisesti ulkomaiset asiakkaat näyttävät löytäneen tiensä tähän omaleimaiseen ruokapaikkaan.

Ilta kului rattoisasti hyvän ruoan ja laulun merkeissä. Luimme myös joulurunoja ja testasimme aivojamme pienellä jouluvisalla. Kiitos kaikille mukavasta illasta ja leppoisaa joulunodotusta!

Jaa sivu